Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Svjetska znanstvena globalisti─Źka masonska ‘elita’ je pred progla┼íenjem nove geolo┼íke epohe – ANTROPOCEN!

Svjetska znanstvena globalisti─Źka masonska ‘elita’ je pred progla┼íenjem nove geolo┼íke epohe – ANTROPOCEN!

antropocenPRETHODNA EPOHA – HOLOCEN – TRAJALA JE PUNIH 12.000 GODINA

Utjecaj ─Źovjeka na planetu Zemlju ve─ç je postao toliki da je do┼ílo vrijeme da se proglasi nova geolo┼íka epoha.

Skupina znanstvenika iz Me─Ĺunarodnog saveza geolo┼íkih nauka, koja se sastala u Kejptaunu zapravo je ve─ç predlo┼żila da se nova epoha nazove – antropocen.

Odnosno: da se konstatira da se zavr┼íio holocen, koji je trajao proteklih 12.000 godina i da je nastupila “epoha ─Źovjeka” ─Źije osnovne vanjske odlike ─çe biti – nuklearne probe, “planine” plastike i – koliko god to izgledalo nevjerojatno – dominacija koko┼íiju na planeti.

Me─Ĺunarodni savez geolo┼íkih znanosti procjenjuje da su ljudi ubrzali izumiranje ┼żivotinja i biljaka, pove─çali koli─Źine uglji─Źnog dioksida u atmosferi, isprovocirali globalno zatopljenje i podizanje razine svjetskog oceana …

Znanstvenici smatraju da je antropocen po─Źeo oko 1950. godine i da se mo┼że vezati za po─Źetak atomskih i nuklearnih proba i za vrijeme kada su koko┼íi postale uvjerljivo najra┼íirenije ptice na zemlji.

Utvrdili su da ─çe u naredna dva do tri stolje─ça – ako sada┼ínje tendencije ostanu – nestati 75 posto biljnih i ┼żivotinjskih vrsta, da ─çe gomilanje ugljik dioksida u atmosferi proticati najbr┼że za posljednjih 66 milijuna godina, a da je koli─Źina du┼íika i fosfora u tlu tijekom proteklih sto godina najve─ça u “nitratnom ciklusu” za proteklih dvije i pol milijarde godina.


Rasprava o progla┼íenju nove geolo┼íke epohe traje ve─ç nekoliko godina. U drugoj polovici 2015, skupina znanstvenika je objavila rad u ─Źasopisu Nature u kojem je argumentirano zasnovala tezu o nastupanju Antropocena.

Dodu┼íe, ni me─Ĺu pobornicima progla┼íavanja antropocen ne vlada potpuno jedinstvo. Neki smatraju da bi po─Źetak nove epohe trebalo vezati za po─Źetak industrijske revolucije u Zapadnoj Europi, odnosno za – 1610. godinu u kojoj je registrirano neobi─Źno smanjenje razine uglji─Źnog dioksida u atmosferi, a dogodila se (do tog trenutka) i nepovratna razmjena biljnih i ┼żivotinjskih vrsta izme─Ĺu Europe i dvije Amerike.

Da bi antropocen bio slu┼żbeno progla┼íen za novu geolo┼íku epohu – znanstvenici ─çe po─Źeti proces prou─Źavanja dokaza koji im trebaju pomo─çi da bi utvrditi datum na kronolo┼íkoj skali Global Standard stratigraphic Age (GSSA) za koji ─çe se vezati njen po─Źetak.

Prikupljene dokaze prou─Źit ─çe Me─Ĺunarodna komisija za stratigrafiju.

Potom ─çe kona─Źnu odluku donijeti izvr┼íni odbor Me─Ĺunarodnog saveza geolo┼íkih znanosti. Iako nemamo pojma kakve veze ima geolo┼íka znanost o faktorima poput globalnog zagrijavanja i industrijske revolucije, te ─Źovjekovog utjecaja na zemlju.

Nakon toga ─çe se antropocen pojaviti i u ┼íkolskim ud┼żbenicima. I naravno, prati djeci mozak sa stvarima koje nisu dokazane teoretski poput globalnog zagrijavanja i utjecaja CO2 na atmosferu.
 
(fakti.org)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , ,