Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » REVOLUCIJA U USPONU: KOLOSALNI PROSVJEDI POTRESAJU SOCIJALISTI─îKU VENEZUELU

REVOLUCIJA U USPONU: KOLOSALNI PROSVJEDI POTRESAJU SOCIJALISTI─îKU VENEZUELU

venecuela-prosvjedMilijuni ustali protiv socijalizma

Anti-socijalisti─Źki prosvjednici preplavili su gravni grad Venezuele u jednom od najve─çih masovnih prosvjeda protiv predsjednika Nicolas Madura u vi┼íe od deset godina njegove vladavine – i jedan od najve─çih prosvjeda u povijesti svijeta.

Stotine tisu─çe pobornika opozicije iza┼íle su na ulice glavnog grada Venezuele, Caracasa, odjeveni u bijelo i uzvikuju─çi “ova ─çe vlada pasti”, prosvjeduju─çi protiv vladavine predsjednika Nicolasa Madura.

Rije─Ź je o vjerojatno najve─çem masovnom prosvjedu protiv vladaju─çih socijalista u vi┼íe od jednog desetlje─ça. Prosvjednici su zauzeli ulice Caracasa od amazonske d┼żungle do zapadnih Anda.

Opozicijska koalicija Demokratsko jedinstvo procijenila da je u demonstracijama na kojima se tra┼żio referendum o opozivu Madura sudjelovalo najmanje milijun ljudi.

“Sru┼íit ─çemo Madura”, rekla je pedesetogodi┼ínja Naty Gutierrez, koja je na prosvjed stigla iz 75 kilometara udaljenog Maracaya za ┼íto joj je trebalo tri sata du┼że zbog prometnica koje je blokirala vojska.

“Pobijedit ─çemo glad, kriminal, inflaciju i korupciju. Nisu u─Źinili ni┼íta u 17 godina. Njihovo vrijeme je zavr┼íilo”, dodala je Gutierrez, okru┼żena tisu─çama ljudi opremljenim zastavama i natpisima.

Opozicija se nada da ─çe ove demonstracije dokazati da su u ve─çini, ─Źime ─çe se stvoriti pritisak na Madura i dr┼żavno izborno povjerenstvo da dopuste referendum o njegovom vladanju kojeg ustav dopu┼íta nakon ┼íto pro─Ĺe polovica predsjedni─Źkog mandata.
 

 
(index.hr,infowars.com)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,