Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » REVOLUCIJA U USPONU: KOLOSALNI PROSVJEDI POTRESAJU SOCIJALISTIČKU VENEZUELU

REVOLUCIJA U USPONU: KOLOSALNI PROSVJEDI POTRESAJU SOCIJALISTIČKU VENEZUELU

venecuela-prosvjedMilijuni ustali protiv socijalizma

Anti-socijalistički prosvjednici preplavili su gravni grad Venezuele u jednom od najvećih masovnih prosvjeda protiv predsjednika Nicolas Madura u više od deset godina njegove vladavine – i jedan od najvećih prosvjeda u povijesti svijeta.

Stotine tisuće pobornika opozicije izašle su na ulice glavnog grada Venezuele, Caracasa, odjeveni u bijelo i uzvikujući “ova će vlada pasti”, prosvjedujući protiv vladavine predsjednika Nicolasa Madura.

Riječ je o vjerojatno najvećem masovnom prosvjedu protiv vladajućih socijalista u više od jednog desetljeća. Prosvjednici su zauzeli ulice Caracasa od amazonske džungle do zapadnih Anda.

Opozicijska koalicija Demokratsko jedinstvo procijenila da je u demonstracijama na kojima se tražio referendum o opozivu Madura sudjelovalo najmanje milijun ljudi.

“Srušit ćemo Madura”, rekla je pedesetogodišnja Naty Gutierrez, koja je na prosvjed stigla iz 75 kilometara udaljenog Maracaya za što joj je trebalo tri sata duže zbog prometnica koje je blokirala vojska.

“Pobijedit ćemo glad, kriminal, inflaciju i korupciju. Nisu učinili ništa u 17 godina. Njihovo vrijeme je završilo”, dodala je Gutierrez, okružena tisućama ljudi opremljenim zastavama i natpisima.

Opozicija se nada da će ove demonstracije dokazati da su u većini, čime će se stvoriti pritisak na Madura i državno izborno povjerenstvo da dopuste referendum o njegovom vladanju kojeg ustav dopušta nakon što prođe polovica predsjedničkog mandata.
 

 
(index.hr,infowars.com)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,