Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » GLAVNI SVJETSKI BANKARI: Banke se ‘pripremaju za nuklearnu ekonomsku zimu’

GLAVNI SVJETSKI BANKARI: Banke se ‘pripremaju za nuklearnu ekonomsku zimu’

BANKE-ARMAGEDONNakon godina poklona koje je država davala megabankama, bankari kažu da su pripreme za kolaps u tijeku i da se on očekuje vrlo brzo

U lipnju 2015. godine, bivši kongresnik Ron Paul predvidio da će se bankarske “štake” uskoro slomiti, a financijski mjehur koji je stvoren od strane banaka će puknuti i poslati tržište dionica u slobodni pad.

“Posljedice neće biti male. Iznenađenja će biti mnogo, budući da smo u nesigurnim vodama, a svijet se nikada nije suočio sa većom pogrešnom raspodjelom kapitala u povijesti. To će doći do kraja, i to neće biti daleko u budućnosti.”

Sada, dok kaos u EU i slaba korporativna zarada stvaraju oluju nesigurnosti, banke se pripremaju za najgore.

Prema CNBC-u koji je citirao velikog vjerovnika: “Banke se pripremaju za ekonomsku nuklearnu zimu.”

Kaos na tržištu je natjerao velike bankovne službenike da trče u brda da bi se spasili. Prema CNBC-u, europske banke su imale vrlo teških šest mjeseci financijskog udara i volatilnosti na tržištu dionica, a koje je bilo vezano oko Brexita.

Velike europske banke poput Deutsche Bank i Credit Suisse su gledale svoje dionice u slobodnom padu, nakon rezultata referenduma. U Velikoj Britaniji, RBS je najgore prošao, a njegove dionice su pale za više od 30 posto od 24. lipnja.

Govoreći u uvjetima anonimnosti zbog činjenice da bi otkrivanje ove informacije moglo bankare koštati života, izvor iz velike investicijske banke, je rekao za CNBC da “su financijske tvrtke sastavile strategiju za najgori mogući scenarij koji bi se mogao dogoditi do kraja ove godine.”

“To bi moglo značiti pokretanje članka 50, referenduma u drugim europskim zemljama koji će dovesti do do raspada eura. Banke su spremne na sve sada”, rekao je izvor.

Ovo strašno upozorenje je došlo nakon što je banka Royal Bank of Scotland upozorila svoje investitore na “kataklizmičku godinu.” U jezivo zlokobnoj noti svojim klijentima na početkom ove godine, megabanka je predvidjela još jedan najgori mogući scenarij:

“Prodajte sve osim visoko kvalitenih obveznica. Tu se radi oko povrata kapitala, a ne povrat na kapital. U prepunoj dvorani, izlazna vrata su mala.”

Kao što je za The Guardian Larry Elliot istaknuo:

Tržišta su podržana već neko vrijeme niskim kamatnim stopama, mjerama poticaja iz središnjih banaka, uključujući kvantitativno olakšavanje i nadama za gospodarski oporavak. No, s podizanjem kamatnih stopa Federalne banke i Bank of England očekuje da će slijediti taj primjer.

Oni koji su obratiti pozornost na učinke pljačke svojih zemalja od strane središnjih bankara dugo su isticali matematičku točnost odigravanja ekonomskog kolapsa.

Kolaps globalnog tržišta je neizbježan, jer je prirodna korekcija jedan način pročišćenja tržišta koje je siloveno beskrupuloznim akcijama središnjih banaka.

Ron Paul sumira situaciju savršeno:

“Kreditni i novi novac, kada je stvoren od strane središnje banke, dostavlja se na tržište u političkoj modi za koje jedan posto ljudi prima posebne pogodnosti. To omogućuje slaganje duga frakcijskih rezervi banaka u obliku piramide, koje spajaju dugoročne probleme u jedan veliki problem.”

To može biti zabavno dok traje, ali uvijek završava slomom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , ,