Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Angelu Merkel će na položaju kancelara naslijediti homoseksualac Jens Spahn

Angelu Merkel će na položaju kancelara naslijediti homoseksualac Jens Spahn

spahn-njemacka-kancelarLondonski The Guardian objavio je da će Angelu Merkel na položaju njemačkog kancelara najvjerojatnije naslijediti utjecajni član njene stranke Jens Spahn

Isti list tvrdi da tijekom ovoga ljeta ton njemačkim političkim debatama nije davalo uvjeravanje Merkelove “izaći ćemo na kraj sa svim problemima povezanim s migrantskom krizom”, kad već Spahn nastupi.

A on u svojoj zemlji važi za “burkafoba” i političara koji otvoreno poručuje muškarcima-muslimanima da se ne ustručavaju tuširati u teretanama.

The Guardian naglašava da je Merkel tijekom posljednjih 11 godina bila u epicentru mnogih problema – uključujući dužničku krizu, rat na Bliskom Istoku i migracijsku krizu – ali da je dosad uvijek mogla računati na lojalnog unutar svoje stranke (CDU).

Ali, sve se promijenilo s razbuktavanjem migracijske krize jer je njena liberalna pozicija povodom izbjeglica i migranata raščistila prostor za pojavu unutarstranačkog oponenta.

Londonski list o tome piše: “Upoznajte: Jens Spahn, poslanik koji u Bundestagu predstavlja Steinfurt i Borken, gradove iz Sjeverne Rajne-Vestfalije. On je zamjenik ministra financija i, kako procjenjuju neki komentatori, budući kancelar”.

The Guardian navodi: “Spahn je za djelomičnu zabranu nošenja hidžaba i otvoreno govori da Njemačka nije prava zemlja za one koji imaju namjeru svoje žene prisiljavaju da nose hidžab i feredžu.

Pritom naglašava: “Mi moramo jasno staviti do znanja svima – što je prihvatljivo, a što nije”.

Utjecajni britanski list ukazuje i da je Spahn, koji ima 36 godina, “otvoreni homoseksulalac”, i da zato nije najpodesniji da predvodi pobunu stranačkih konzervativaca protiv Merkelove.

Sam Spahn je izrazio uvjerenje da njegov “način života” neće smetati njegovoj političkoj karijeri:

“Njemačka je tijekom posljednjeg desetljeća – naglasio je – postala otvorenije društvo. Ipak strahujem da je ta otvorenost sada u opasnosti i da je istovremeno ugrožavaju i vrlo konzervativna forma islama i ultradesnica koja se suprotstavlja useljavanju. Bojim se da ćemo se morati iz sve snage boriti da bismo sačuvali svoju otvorenost”.

Spahn ne kritizira Merkelovu otvorenost na granicama. Čak naglašava da je njezina odluka da se državne granice otvore za izbjeglice bila ispravna.

On samo traži da Berlin povrati kontrolu nad granicama. I da se integracija migranata tretira kao dugotrajniji i složeni proces.

Pritom je rekao: “Podcijenili smo utjecaj društvenih mreža i mobilnih telefona na kretanje migranata”.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,