Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Kolinda lažeš! – Sve navedeno nisu hrvatski nacionalni interesi, niti Vaša ideja!

Kolinda lažeš! – Sve navedeno nisu hrvatski nacionalni interesi, niti Vaša ideja!

dubrovnik-kolindaKolinda besramno laže ili samo ne govori istinu!?

Nekidan je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala ekskluzivni intervju za HRT u kojem je po tko zna koji put naglasila kako je takozvana “uspravnica Jadran-Baltik”, kojoj se kasnije “pridružilo” i Crno more, njezina i inicijativa poljskog predsjednika Andrzeja Dude, te da nije usmjerena ni protiv koga i isključivo je projekt koji će doprinijeti našem gospodarstvu i pozicioniranju Hrvatske u “Mitteleuropi”, čime ćemo se ujedno odmaknuti od regije – balkanske “crne rupe” i tamnog vilajeta na jugoistoku kontinenta.

U konačnici, to je bio dio njezinih predizbornih obećanja, tako da, ako nismo pažljivo slušali, ne možemo se buniti zbog štete koju će počiniti bivša “sluškinja” glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena, ili službeno bivša “pomoćnica glavnog tajnika NATO pakta za javnu diplomaciju”.

Pripada li Hrvatska ili ne Balkanu ili “Mitteleuropi”, bespredmetno je pitanje i opsesija onih koji bi Hrvatsku vrlo rado vratili pod upravu KUK monarhije i dinastije propalih Habsburgovaca, manji dio možda i “Trećeg Reicha”.

No, poslušajmo “našu” predsjednicu i što kaže na pitanje novinara Dragana Nikolića.

“SAD i Kina o inicijativi Jadran-Baltik-Crno more, inicijativi koja je prigodno nazvana “inicijativa triju mora”, misle pozitivno i to je već poznato. Prepoznali su je možda i kao globalnu inicijativu. A što o tome misli Rusija”, upitao je Nikolić predsjednicu i dodao “kako su mnogi tu inicijativu prepoznali kao svojevrsni sigurnosno-trgovinski kordon prema Rusiji“.

Ta inicijativa nije uperena ni protiv koga. Cilj inicijative je osnažiti ovaj prostor autentične srednje Europe, kojem Hrvatska prirodno pripada, da konačno postanemo politički, gospodarski i svaki drugi čimbenik koji će definirati ne samo svoju budućnost, na tom regionalnom prostoru srednje Europe, već i u globalnim odnosima, dakle i prema Rusiji i prema Kini, koja je iznimno zainteresirana.

Inicijativa je nastala nekako gotovo istovremeno – hrvatsko-poljska, poljsko-hrvatska.

Poljski predsjednik Andrzej Duda i ja krenuli smo s tom zamisli i u vrijeme kad smo započeli zapravo nismo ni sanjali da će se u EU-u događati tolike političke, gotovo tektonske promjene – Brexit, mogući referendum u Nizozemskoj, migracije”, kazala je predsjednica i laže i ova će ova besramna laž vazalske predsjednice i američke marionete, ponavljana tisuću puta, na kraju postati istina.

Iako smo već pisali o tome, podsjetimo o čemu je riječ. Kolinda Grabar-Kitarović ovaj geopolitički projekt ponosno predstavlja kao njenu i inicijativu poljskog predsjednika Dude, koja, sama po sebi, “nije usmjerna ni protiv koga”, pogotovo ne protiv Rusije.

Kolinda besramno laže ili samo ne govori istinu!?

Možda bi se iz obzira prema instituciji predsjednika Republike Hrvatske, koja je odavno izgubila svaki smisao, trebali koristiti verbalnim akrobacijama Andrije Hebranga mlađeg, koji je svojevremeno rekao “kako nikada ne laže, ali nekada ne govori istinu”.

Međutim, ovdje je riječ o radi o sudbini hrvatskog naroda koji nikakve koristi nema od toga da bude stjegonoša i prvi ešalon u sučeljavanju NATO pakta s Rusijom. To nije naša svađa i, ako ga bude, nije naš rat, iako nitko ne tvrdi da će Hrvatska pobjeći od obveza koje proizilaze iz članstva u EU i NATO paktu.

Ali čemu ova patološka odanost politici koja nikako ne koristi hrvatskim nacionalnim interesima?

Pogledajmo koliko je inicijativa uspravnice Jadran-Baltik-Crno more ideja Kolinde Grabar-Kitarović, dok se na činjenicu da joj nijedan režimski novinar neće postaviti ovo pitanje moramo naviknuti

11. lipnja 2014. Jutarnji list objavljuje izjavu američkog predsjednika koju sada papagajski ponavlja gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, koju je kasnije i Joe Biden, možete misliti, oduševljeno pozdravio kao “njenu inicijativu”.

“Ukrajinska kriza fokusira interes i novac na energetske projekte u Hrvatskoj”, koš u lipnju 2014. piše Jutarnji list, te navodi “kako je sukus govora američkog predsjednika Baracka Obame tih dana u Varšavi bio da se Rusiju mora zaustaviti u širenju energetskih investicija na granici koja je sada postavljena”.

“Rusiju se mora zaustaviti u širenju energetskih investicija na granici koja je sada postavljena. Ona ne smije prijeći osovinu koja se sada proteže od Baltičkog do Jadranskog mora. Američka politika će se čvrsto boriti protiv europske ovisnosti o ruskom plinu te protiv širenja ruskih plinskih i naftnih kompanija po Europi“, rekao je tada Obama i Poljaci su kasnije odabrali geopolitičkog, geoekonomskog i geostrateškog genija, utjelovljenog u obliku Kolinde Grabar-Kitarović, kako bi ova inicijativa bila predstavljena javnosti.

Osim toga, čak i tada nitko nije osporavao da je američki cilj jasan i da se Rusima ne smije dopustiti izlazak na Jadransko more.

“Koliko je State Departmentu u novim okolnostima Hrvatska važna, pokazalo se na ručku u Varšavi, na kojem je tadašnji predsjednik Josipović, što nije nimalo slučajno, sjedio pokraj predsjednika Obame i, kako je poslije izjavio, s njim razgovarao o načinima na koje Hrvatska može pomoći zajedničkim naporima za diverzificiranje izvora energije u svjetlu ukrajinske krize”, piše Jutarnji list u vrijeme dok je KGK, što je inače skraćeni nadimak “naše” predsjednice, koji podsjeća na onaj američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedya i odaje priličan stupanj megalomanije, bila još u službi kod Rasmussena.

Dakle, osim što je ova inicijativa bila zapovijed Washingtona, njen je formalni začetnik, kao primatelj Obamine želje, bio je bivši predsjednik Ivo Josipović, a ne Kolinda Grabar-Kitarović.

Intervju s predsjednicom, za one koji imaju jake živce i naoružani su strpljenjem, možete pogledati na stranici HRT – Dnevnik, dok zapovijed Baracka Obame iz ljeta 2014. u Varšavi, dok se nije ni znalo za kandidaturu KGK za predsjednicu Hrvatske.
 
(altermainstreaminfo.com.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,