Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN RAZLJUTIO GLOBALISTI─îKU ELITU: Granica se od terorista ne brani cvije─çem i pli┼íanim igra─Źkama, ve─ç policajcima, vojnicima i oru┼żjem

VIKTOR ORBAN RAZLJUTIO GLOBALISTI─îKU ELITU: Granica se od terorista ne brani cvije─çem i pli┼íanim igra─Źkama, ve─ç policajcima, vojnicima i oru┼żjem

orban-ogradaMA─ÉARSKA OJA─îAVA I MODERNIZIRA OGRADU NA SVOJIM GRANICAMA

Premijer Ma─Ĺarske Viktor Orban izjavio je┬á da ─çe izgraditi novu ogradu na granici sa Srbijom kako bi je dodatno oja─Źao u cilju obrane od mogu─çeg ve─çeg priljeva muslimanskih migranata.

“Granica se ne mo┼że braniti cvije─çem i pli┼íanim igra─Źkama, ve─ç uz pomo─ç policajaca, vojnika i oru┼żja”, rekao je Orban za dr┼żavnu radiopostaju, dodaju─çi da su u tijeku tehni─Źke studije za ja─Źi sustav du┼ż trenutne ograde koja se prote┼że na 175 kilometara granice Srbije i Ma─Ĺarske.

Ne preciziraju─çi kada ─çe po─Źeti izgradnja, dodao je da ─çe ograda u tehni─Źkom smislu biti moderna.

Uskoro ─çe mo┼żda biti “ve─ça potreba za sigurno┼í─çu”, a oja─Źana granica mo─çi ─çe zaustaviti “vi┼íe stotina tisu─ça ljudi” ako bude potrebno, naveo je Orban.

Ve─çi priljev migranata, prema njegovim rije─Źima, mogao bi se dogoditi ako, primjerice, Turska dozvoli milijunima izbjeglica koje tamo ┼żive da krenu ka zemljama zapadne Europe.

Orban je nedavno najavio anga┼żiranje 3.000 policajaca, uz 3.500 koji su ve─ç zadu┼żeni da ─Źuvaju granicu.

Kroz Ma─Ĺarsku je 2015. pro┼ílo gotovo 400.000 ljudi na putu ka drugim zemljama Europske unije.

Ma─Ĺarska je pro┼íle godine postavila bodljikavu ┼żicu na ju┼żnim granicama sa Srbijom i Hrvatskom, a unato─Ź tome je prema slu┼żbenim podacima 18.000 osoba ove godine nelegalno u┼ílo u tu zemlju.

Orban je za 2. listopad sazvao referendum kojim ┼żeli osigurati legitimitet svog odbijanja da primi izbjeglice u okviru europskog plana raspodjele koji je usvojen na jesen 2015. godine.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,