Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VIKTOR ORBAN RAZLJUTIO GLOBALISTIČKU ELITU: Granica se od terorista ne brani cvijećem i plišanim igračkama, već policajcima, vojnicima i oružjem

VIKTOR ORBAN RAZLJUTIO GLOBALISTIČKU ELITU: Granica se od terorista ne brani cvijećem i plišanim igračkama, već policajcima, vojnicima i oružjem

orban-ogradaMAĐARSKA OJAČAVA I MODERNIZIRA OGRADU NA SVOJIM GRANICAMA

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je  da će izgraditi novu ogradu na granici sa Srbijom kako bi je dodatno ojačao u cilju obrane od mogućeg većeg priljeva muslimanskih migranata.

“Granica se ne može braniti cvijećem i plišanim igračkama, već uz pomoć policajaca, vojnika i oružja”, rekao je Orban za državnu radiopostaju, dodajući da su u tijeku tehničke studije za jači sustav duž trenutne ograde koja se proteže na 175 kilometara granice Srbije i Mađarske.

Ne precizirajući kada će početi izgradnja, dodao je da će ograda u tehničkom smislu biti moderna.

Uskoro će možda biti “veća potreba za sigurnošću”, a ojačana granica moći će zaustaviti “više stotina tisuća ljudi” ako bude potrebno, naveo je Orban.

Veći priljev migranata, prema njegovim riječima, mogao bi se dogoditi ako, primjerice, Turska dozvoli milijunima izbjeglica koje tamo žive da krenu ka zemljama zapadne Europe.

Orban je nedavno najavio angažiranje 3.000 policajaca, uz 3.500 koji su već zaduženi da čuvaju granicu.

Kroz Mađarsku je 2015. prošlo gotovo 400.000 ljudi na putu ka drugim zemljama Europske unije.

Mađarska je prošle godine postavila bodljikavu žicu na južnim granicama sa Srbijom i Hrvatskom, a unatoč tome je prema službenim podacima 18.000 osoba ove godine nelegalno ušlo u tu zemlju.

Orban je za 2. listopad sazvao referendum kojim želi osigurati legitimitet svog odbijanja da primi izbjeglice u okviru europskog plana raspodjele koji je usvojen na jesen 2015. godine.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,