Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » EKSKLUZIVNO: Ruski predsjednik podigao cijelu vojsku u stanje ratne spremnosti (VIDEO)

EKSKLUZIVNO: Ruski predsjednik podigao cijelu vojsku u stanje ratne spremnosti (VIDEO)

rusija-dumaVladimir Putin iznenada je odlučio rusku vojsku podignuti u stanje pune ratne spremnosti! Ministarstvo obrane Rusije potvrdilo je tu odluku, ali nije ju detaljno obrazložila

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je priopćenje o odluci vrhovnog zapovjednika zemlje Vladimira Putina o novoj iznenadnoj provjeri borbene gotovosti Oružanih snaga, koja obuhvaća Južni, Zapadni i Središnji kotar, kao i Sjevernu flotu, Zračno-kozmičke snage i Vojno-desantne snage, priopćio je ministar obrane general Sergej Šojgu

“Danas će u skladu s odlukom vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Rusije početi još jedna u nizu iznenadna provjera. Vojska Južnog vojnog okruga, dio sredstva Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, dio snaga Zapadnog vojnog okruga, Sjeverne flote, Glavne komande Zračno-kozmičkih snaga i Zračno-desantnih snaga od 7 sati po moskovskom vremenu provjerit borbenu gotovost”, objavio je Sergej Šojgu na sjednici kolegija Ministarstva obrane Rusije.

Provjera će trajati od 25. do 31. kolovoza. Prema riječima Šojgu, paralelno s time u Južnom vojnom okrugu je već u tijeku aktivna priprema strateških vojnih vježbi “Kavkaz 2016″.

Tijela vojne uprave, vojnih jedinica i odreda za specijalnu i materijalno-tehničku logistiku su tijekom 12 specijalnih vježbi izvršavali zadatke pravodobnog raspoređivanja trupa”, rekao je ministar.

Ministar je naložio da se informiraju vojni atašei stranih država o početku iznenadne provjere borbene gotovosti vojske.

Već je održan niz zapovjedno-stožernih treninga.
 

 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU