Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte: Stvoriti alternativu i izaći iz Ujedinjenih Naroda

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte: Stvoriti alternativu i izaći iz Ujedinjenih Naroda

Rodrigo-Duterte-unPredsjednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je da bi njegova zemlja mogla izaći iz UN kao odgovor na kritiku UN o sve češćim ubojstvima tijekom policijskih racija u okviru borbe protiv trgovine narkoticima

U četvrtak su eksperti UN za ljudska prava osudili metode filipinskih vlasti, pozivajući ih da spriječe kaotična ubijanja i ukinu pogubljenja osumnjičenih kojima nisu završeni sudski postupci.

Duterte je rekao da ubojstva nisu povezana sa akcijama policije i pozvao je UN da sprovedu temeljnu istragu o situaciji.

Predsjednik je kritizirao organizaciju UN-a i njene članove, uključujući i bliskog saveznika Filipina – SAD, navodeći da UN ne obavljaju svoju funkciju i da “brinu zbog gomile kostiju kriminalaca”.

“Ne želim vas vrijeđati, ali možda ćemo morati jednostavno otići iz UN. Zašto moramo slušati ove budale?”, Izjavio je on u televizijskom govoru.

Filipinski predsjednik je spomenuo mogućnost stvaranja alternativne međunarodne organizacije u koju će biti pozvane Kina i druge zemlje.

Predsjednik Filipina zalaže se za sveobuhvatnu borbu protiv narkomana i dilera droge. Agencija navodi da je od trenutka Duterteovog stupanja na dužnost ubijeno oko 900 ljudi povezanih s trgovinom narkoticima i njihovim korištenjem.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,