Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Hillary Clinton obećala gašenje svih alternativnih medija u Americi

Hillary Clinton obećala gašenje svih alternativnih medija u Americi

alternativni-mediji-hillaryHillary Clinton je zaprijetila da će zatvoriti sve web stranice alternativne vijesti u Americi ako ona bude izabrana za predsjednika SAD-a

Kampanja Hillary Clinton je poslala prijeteći email donatorima rekavši da neovisni konzervativni medij Breitbart News “nema pravo na postojanje”, i dala naslutiti da su u izradi planovi za njegovo uništenje, jednom kada Hillary bude izabrana.

Dailycaller.com je izvjestio: “Mi imamo konzervativne medije u ovoj zemlji već neko vrijeme”, navodi se u emailu kojeg je poslao i potpisao direktor komunikacija Christina Reynolds.

“Ja ne volim baš uvijek to što oni imaju za reći, ali ja poštujem njihovu ulogu i njihovo pravo na postojanje”, priznala je Reynold, te je priznala da konzervativni mediji imaju “pravo na postojanje”, iako ih nije usporedila sa portalom Breitbart, koji očito nema takvo pravo.

Breitbart.com je trenutno 812. stranica po popularnosti u svijetu i jedna je od najčitanijih stranica u svijetu.

“Breitbart je nešto drugo”, kaže ona. “Oni rade da Fox News izgleda kao Demokratska stranke pamfleta. Oni su drugačija vrsta – ne samo konzervativna, već i radikalna, netrpeljiva, anti-muslimanska, oni su antisemitski zavjernici torbari koji nikada nisu bili i ne bi smjeli biti ni blizu poluge moći u ovoj zemlji”.

Jedan od ciljeva kampanje Clinton, Reynolds kaže, je da se osigura da Breitbart stranica bude uništena.

“To ne znači da moramo pobijediti ove ljude. Ali ja ih želim uništiti tako odlučno da njihova vrsta nikad više ne raste”, kaže ona.

Reynoldsov agresivni napad je izazvan odlukom republikanskog kandidata Donald Trumpa da u svoju kampanju uključi izvršnog direktora portala Breitbart kao glavnog direktora kampanje.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,