Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » DOKUMENTI RAZOTKRILI: George Soros pla─çao milijune potpredsjedniku Amerike Al Goreu da bi ovaj lagao o globalnom zatopljenju

DOKUMENTI RAZOTKRILI: George Soros pla─çao milijune potpredsjedniku Amerike Al Goreu da bi ovaj lagao o globalnom zatopljenju

al-gore-sorosNovi dokumenti koji su procurili otkrivaju da je milijarder George Soros podmitio biv┼íeg potpredsjednika SAD-a Al Gorea sa milijunima dolara kako bi la┼żirao podatake o globalnom zatopljenju

Prema dokumentu objavljenom od strane “DC Leaksa”, Soros je iskoristio svoj Institut “Otvoreno dru┼ítvo” da bi platio ameri─Źkom dr┼żavnom klimatskom zagovorniku i potpredsjedniku SAD-a Al Goreu 10 milijuna dolara dolara godi┼ínje kako bi Al Gore pretjerivao sa tvrdanjama u javnosti o ─Źinjenicama vezanim za umjetne klimatske promjene.

“Ameri─Źki Programi za Globalno zatopljenje susreli su se tim intenzitetom sa “globalnim problemom zagrijavanja” prije otprilike ─Źetiri godine, na prijedlog George Sorosa”, navodi se u dokumentima OSI-a koji su pu┼íteni u javnost.

“Postojao je i prora─Źun od 11 milijuna dolara za subvencije globalnog zatopljenja u programima SAD-a u posljednjih nekoliko godina”, rekao je dopis.

“Ovaj predmet prora─Źuna bilje┼żi donacije George Sorosa od 10 milijuna dolara godi┼ínje u ugovoru od tri godine za Al Goreov “Savez za za┼ítitu klime”, koji provodi obrazovanje javnosti o pitanjima klimatskih promjena u potrazi za stvaranjem politi─Źkog prostora za agresivne ameri─Źke akcije u skladu s onim ┼íto znanstvenici ka┼żu je potrebno provesti na putu smanjenja pretjerane emisije uglji─Źnog dioksida.”

Nejasno je koje je godine dopis poslan, ali Gore je suosniva─Ź “Savez za za┼ítitu klime” (ACP) osnovanog 2006. godine i trajao je sve dok nije postao savez “The Climate Reality Project” u srpnju 2011.

U 2008, Savez je pokrenuo kampanju vrijednu 300 milijuna dolara kako bi potaknuo “Amerikance da smanje agresivnu emisiju stakleni─Źkih plinova,” izvijestio je The Washington Post.

Al Goreov ACP je dobio 10 milijuna dolara od Sorosevog Instituta otvoreno društvo (OSI) u 2008. godini, prema prijavi poreza ove neprofitne organizacije.


OSI je predao jo┼í 5 milijuna dolara ACP-u u 2009. godini, prema prijavi poreza. Istra┼żiva─Źka grupa ProPublica vodi bazu podataka koja ima porezne prijave Sorosevog OSI-ja od 2000. do 2013. godine. U ostalim godinama nisu prona─Ĺene “donacije” u kojima je OSI dao novac za ACP.

Sorosevo “Otvoreno dru┼ítvo” je prije svega potpora za neprofitne organizacije kojima predaje milijune dolara svake godine, a koje su uglavnom ljevi─Źarske.

“Zaklada Otvorenog dru┼ítva”, Soroseva neprofitna organizacija je dodijelila vi┼íe od 13 milijardi dolara u posljednja tri desetlje─ça. I to sve za Soroseve planove i ciljeve. Zamislite koliko zla mo┼że napraviti 13 milijardi dolara.

OSI nije samo planirao financirati klimatsku grupu Al Gorea za promicanje globalne politike zagrijavanja u SAD-u, OSI tako─Ĺer planira davati milijune dolara kako bi potaknuo “mlade klimatske pokrete.”

“Ovaj bud┼żet tako─Ĺer omogu─çuje obnovu ameri─Źkog programa “dugogodi┼ínje podr┼íke koaliciji Energetske Akcije”, koja je glavni organizator “mladih klimatskih pokreta” u SAD-u, dokumenti otkrivaju.

“Mi smo tako─Ĺer rezervirali dodatnih 2 milijuna dolara za razvoj “Otvorenog dru┼ítva” u otvorenim raspravama i razvoja OSI-jevog globalnog plana zatopljenja”, dopis glasi.

“Postoji dopis od strane Nancy Youman u vezivu strate┼íkih planova koji preporu─Źuju da se napreduje preko OSI-ja na planu klimatskih promjena u SAD-u, kao i u drugim dijelovima dru┼ítva Soroseve mre┼że”
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,