Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » EPIDEMIJA SE NASTAVLJA: I Francuska zabranila ‘Pokemon GO’ nakon otkrivanja povezanosti sa CIA-om

EPIDEMIJA SE NASTAVLJA: I Francuska zabranila ‘Pokemon GO’ nakon otkrivanja povezanosti sa CIA-om

pokemon-go-francuskaFrancuski pokrajina je zabranila igru Pokemon Go, slijede─çi stope Rusije koja tvrdi da smartphone igra ima izravne veze s CIA-om

Fabrice Beauvois, gradona─Źelnik grada Bressolles, slu┼żbeno je zabranio igru u njegovom gradu ukazuju─çi na “sigurnosne probleme i ovisnost”.

Zabrana dolazi u trenutku rasprostranjenih kritika diljem svijeta da igra nije samo opasnost za javno zdravlje, već bi mogla biti i dio zlokobno programa nadzora od strane obavještajne zajednice.

Dana 9. kolovoza, gradona─Źelnik Bressolles Fabrice Beauvois je usvojio rezoluciju “o zabrani Pok├ęmona u gradu Bressolles”, najavio je Le Progres.

Prema Fabrice Beauvoisu, “Pok├ęmon GO” i njegovo “zarazno i anarhi─Źno ┼íirenje” su opasni u smislu sigurnosti, posebno za vrijeme vo┼żnje, i kao “ovisnost”. Ta dva faktora mogu dovesti do kolektivnog lova na d┼żepna ─Źudovi┼íta, a to je “nu┼żno da se sprije─Źi”.

Rezolucija 9. kolovoza je objavila faktore koji su doveli do odluke da se zabrani igra.

Prema rezoluciji, “Pokemon Go” predstavlja prijetnju za pje┼íake i voza─Źe jer oni ne obra─çaju pozornost na cesti, previ┼íe su zauzeti igranjem sa svojim Androidima. Igra tako─Ĺer mo┼że dovesti do okupljanja ljudi koji ─çe loviti Pokemona no─çu, kao i do ovisnosti kod mladih.

Stoga je gradska vlast zabranila ovu igru u svojem gradu kao što i vlasti moraju usvojiti regulacijske mjere kako bi osigurale javni red i sigurnost.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,