Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » EPIDEMIJA SE NASTAVLJA: I Francuska zabranila ‘Pokemon GO’ nakon otkrivanja povezanosti sa CIA-om

EPIDEMIJA SE NASTAVLJA: I Francuska zabranila ‘Pokemon GO’ nakon otkrivanja povezanosti sa CIA-om

pokemon-go-francuskaFrancuski pokrajina je zabranila igru Pokemon Go, slijedeći stope Rusije koja tvrdi da smartphone igra ima izravne veze s CIA-om

Fabrice Beauvois, gradonačelnik grada Bressolles, službeno je zabranio igru u njegovom gradu ukazujući na “sigurnosne probleme i ovisnost”.

Zabrana dolazi u trenutku rasprostranjenih kritika diljem svijeta da igra nije samo opasnost za javno zdravlje, već bi mogla biti i dio zlokobno programa nadzora od strane obavještajne zajednice.

Dana 9. kolovoza, gradonačelnik Bressolles Fabrice Beauvois je usvojio rezoluciju “o zabrani Pokémona u gradu Bressolles”, najavio je Le Progres.

Prema Fabrice Beauvoisu, “Pokémon GO” i njegovo “zarazno i anarhično širenje” su opasni u smislu sigurnosti, posebno za vrijeme vožnje, i kao “ovisnost”. Ta dva faktora mogu dovesti do kolektivnog lova na džepna čudovišta, a to je “nužno da se spriječi”.

Rezolucija 9. kolovoza je objavila faktore koji su doveli do odluke da se zabrani igra.

Prema rezoluciji, “Pokemon Go” predstavlja prijetnju za pješake i vozače jer oni ne obraćaju pozornost na cesti, previše su zauzeti igranjem sa svojim Androidima. Igra također može dovesti do okupljanja ljudi koji će loviti Pokemona noću, kao i do ovisnosti kod mladih.

Stoga je gradska vlast zabranila ovu igru u svojem gradu kao što i vlasti moraju usvojiti regulacijske mjere kako bi osigurale javni red i sigurnost.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,