Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » NJEMAČKI PROFESOR SIRIJAC: ‘Siluju jer im niste dali luksuzne stanove i aute, a za sve vaše žene misle da su drolje’

NJEMAČKI PROFESOR SIRIJAC: ‘Siluju jer im niste dali luksuzne stanove i aute, a za sve vaše žene misle da su drolje’

europa-rakProfesor Bassam Tibi rekao je u intervjuu ovog tjedna kako su masovni seksualni napadi u Kölnu rezultat “sustava vrijednosti imigranata”: bijesni jer ih nije dočekao luksuzan životni stil kakav su očekivali, oni se osvećuju ponižavajući Nijemce

Bassam Tibi, inače otac islamologije, je ustvrdio kako arapski imigranti u njemačkim ženama vide “drolje” i lovinu, nešto poput divljači, te upozorio da će zemlja uskoro svjedočiti “velikim socijalnim konfliktima”, što će biti rezultat politike otvorenih vrata koju vode kancelarka Angela Merkel i EU.

On masovne napade na Njemice pripisuje sustavu vrijednosti Arapa i njihovim očekivanjima da će kad dođu u Njemačku živjeti u obilju i luksuzu. Profesor, njemački državljanin rođen u Siriji, kaže kako Arapi dolaze “očekujući raskošne stanove, plave žene, i državu blagostanja” (tj. socijalu, da ne moraju za sve to još i raditi).

Taj politički znanstvenik je usto ustvrdio kako porezni obveznici u Njemačkoj osiguravaju migrantima daleko veći standard od socijale od onog kojeg bi mogli imati u zemljama iz kojih dolaze čak i sa dobrom plaćom za tamošnje uvjete, ali je upozorio da oni gostoljubivost Nijemaca smatraju “nedostatnom”.

Ukazujući kako su dvosobni stanovi u Kairu luksuz, rekao je kako je upoznao 16-godišnje imigrante, od kojih svaki ima na raspolaganju dvosobni stan samo za sebe, o trošku njemačkih poreznih obveznika. No, dečki su vrlo nezadovoljni, jer su se, kaže, nadali da će dobiti i – automobile. Besplatno, jasno. Nije rekao bi li bili zadovoljni kakvim običnim Mercedesom, ili bi ih uvrijedilo da ne dobiju Porsche.

U intervjuu za Basler Zeitung, profesor Tibi je izjavio kako su migranti očekivali da će u Njemačkoj “živjeti luksuznim stilom”, usporedivim s onim kako arapski mediji prikazuju bogate Europljane. Predviđa kako će razočaranje migranata stvarnošću koja ih je dočekala u Njemačkoj vjerojatno prouzročiti velike probleme u zemlji u dolazećim godinama. Tim više što su ti migranti u svojim zemljama imali standard kakav su imali i svi oko njih, a u Njemačkoj, bez znanja, imovine, i kvalifikacija za dobro plaćen posao, oni su na dnu socijalne ljestvice.

“Sjetite se zahvalnih Sirijaca s čuvenih “selfija” s Angelom Merkel. Jedan od njih je nedavno, pred nekoliko tjedana, bio na TV i izjavio kako je jako razočaran njom. On želi dobar posao, sigurne prihode, i stan. Imat ćemo velike socijalne konflikte”, upozorava profesor.

Kad su ga zapitali kako može biti tako siguran u to, profesor Tibi je hladno rekao da ne samo da je činjenica da država ne može zadovoljiti njihova visoka i posve nerealna očekivanja, već da migranti imaju “sustav vrijednosti koji je posve nespojiv s modernim svijetom”. On je otkrio Nijemcima kako Arapi vjeruju da su oni časni ljudi, a Nijemci nečasni i prljavi, i kako dozvoljavaju svojim ženama da “spavaju s bilo kime”. Što ih, u očima Arapa, čini bezvrijednim i nečasnim ljudima.

Profesor Tibi ukazao je na niz čimbenika za koje vjeruje da su doveli do masovnih napada u Kelnu i vala silovanja. On tvrdi kako migranti znaju da je njihovo ponašanje kriminalno, ali da također vjeruju kako su “njemačke žene drolje”, i imaju osjećaj da se neće morati suočiti s kaznom ako ih seksualno zlostavljaju. Većina ih ionako nikad nije vidjela ženu koja nije posve umotana, osim bližih članica obitelji, i razgolićene žene na zapadu njima šalju poruku kako su raspoložive za seks svima.

Ovaj odlikovani akademik također tvrdi kako je je policija nemoćna protiv bandi Arapa jer je njihov strah “da će biti optuženi za rasizam veći od njihovog straha da će se javni red i mir raspasti”. To, smatra on, dovodi do toga da migranti njemačku policiju vide kao tetkice i slabiće. Profesor Tibi je također obrazložio da su seksualni napadi na Njemice potaknuti osvetom Arapa jer nisu dobili lijepe stanove i skupe automobile, kako su očekivali. Istaknuo je i kako i kultura Sirijaca ima značajan udio u svemu.

Utemeljitelj “islamologije” je zaključio: “Silovanje žena je oružje u ratu u Siriji. Sve zaraćene strane to rade. Migranti koji dolaze ovdje dolaze iz te kulture, i nisu svi oni žrtve. Ako takvi ljudi ne dobiju ono što su očekivali, oni se naljute. U kulturi iz koje ja dolazim, kad vas netko naljuti, vi ga pokušate poniziti.

Na orijentu, kad želite poniziti muškarca, silujete njegovu ženu. Moje mišljenje je iza ponižavanja žena tih mladih muslimana u Kolnu zapravo želja da ponize njemačke muškarce. Žene su samo instrument preko kojeg to rade”.

Možda bi genijalci – znanstvenici na zapadu, poput švedskih znanstvenika koji za val silovanja ovog ljeta krive toplo vrijeme, trebali poslušati profesora Tibija. On “svoje” ljude ipak bolje poznaje, kao i način na koji funkcionira tzv. “kultura” iz koje je i sam došao. Čovjek zna o čemu govori.

Bassam Tibi je profesor emeritus međunarodnih odnosa. Do umirovljenja 2009, podučavao je na sveučilištu Goettingen (Njemačka) i redovito držao predavanja na uglednom Cornellu u SAD i drugim uglednim sveučilištima. On je utemeljitelj islamologije kao socijalne znanosti koja proučava Islam i konflikt u post-bipolarnoj politici, među ostalim. Autor je 41 knjige, poput “Šerijatska država: Arapsko proljeće i demokratizacija”, “Islamizam i islam”, “Izazov fundamentalizma: Politički Islam i novi svjetski nered”
 
(dnevno.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,