Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KONZERVATIVNI VOĐE POZIVAJU MEDIJE DA IZVIJESTE O GENOCIDU KRŠĆANA

KONZERVATIVNI VOĐE POZIVAJU MEDIJE DA IZVIJESTE O GENOCIDU KRŠĆANA

krscanstvo-kriz“Kršćanstvo je na rubu istrijebljenja na Bliskom istoku”

U kolovozu je poslano pismo svim najvećim mainstream medijima poput ABC, CBS i NBC, u kojem je više od 30 konzervativnih vođa pozvalo medijske mreže, i medije sveukupno, da ozbiljno i agresivno prenose genocid nad kršćanima na Bliskom Istoku i Africi, “i da nastave sve dok civilizirani svijet ne stane na kraj ovom zlu.”

“Kršćanstvo je na rubu istrijebljenja na Bliskom istoku”, stoji u pismu.

“Antičke zajednice koje su postojale još od vremena apostola se sustavno eliminiraju. U Iraku samo, broj kršćana je pao sa jednog milijuna na 275 tisuća u samo posljednjih 12 godina.

“Ovo nisu nekoliko slučajeva nasilja ili vandalizma”, navodi se u pismu. “Ovo je genocid.”

Tisuće kršćana zaklano je od strane Islamske države u Iraku, Siriji i Libiji, a nekoliko desetaka tisuća kršćana je napustilo svoje domovine prema izbjegličkim logorima u Jordanu i drugim zemljama. Kršćani su također ubijeni u Africi i Južnoj Aziji od strane radikalnih muslimana.

Američka vlada je službeno proglasila ovu grozotu “genocidom” u ožujku 2016. godine, i druge vlade i vođe za ljudska prava su počeli nazivati genocidom već 2013. godine.

Ipak, nova studija koju je Media Research Center (MRC) pokazala je da su za dvije i pol godine (siječanj 2014. – lipanj 2016), mreže ABC, CBS i NBC izvijestile o progonu kršćana na Bliskom Istoku, Afrikici i Južnoj Aziji samo 60 puta. U samo šest od tih izvješća nije se smjela koristiti riječ “genocid”.

“Kršćani se ubijaju – često su to masovna ubojstva – u desetak zemalja”, navodi se u pismu. “Islamski teroristi ih muče, odrubljuju glave, razapinju ili žive spaljuju svećenike, redovnike i vjernike pod istim uvjetima. Obitelji se rutinski razbijaju, a žene su prisiljene na seksualno ropstvo.”

“Nevjerojatno, gotovo ništa od toga nije objavljeno u vijestima koje se emitiraju navečer i mreže taj čin gotovo nikad ne zovu – genocid”, navodi se u pismu. Odavno je prošlo vrijeme da mediji počnu izvještavati o opsegu ove povijesne nesreće.”

Pismo nastavlja: “ABC, NBC i CBS su samo sporadično izvijestili o etničkom čišćenju nekih od najstarijih svjetskih kršćanskih sekti iz Iraka i Sirije, te krvave sudbine onih koji su ostali. Pa čak i nakon što je američka vlada napokon priznala da je to genocid, oni i dalje izbjegavati korištenje riječi ‘genocid’ da opišu što ISIS i povezani muslimanski ekstremisti rade kršćanima na Bliskom istoku, Africi i Južnoj Aziji, trenutno sada.”

“Mi, dolje potpisani, dakle, s poštovanjem pozivamo medije, posebno broadcast mreže, da počnu prenositi istinu i ove zločine, nazivajući to – genocidom – i nastave to činiti sve dok civilizirani svijet ne okonča to zlo”, navodi pismo. “To je vaša dužnost kao novinara i vaša ​​moralna obveza kao građana.”

Pismo su potpisale konzervativne vođe, kao što su veleposlanik Kenneth Blackwell, predsjednik MRC Brent Bozell, armenski nadbiskup Oshagan Choloyan, National Review Izdavač Jack Fowler, glazbenik i kolumnist Charlie Daniels, Osnivač Tea Party Nation Judson Phillips, Morton Blackwell, Gary Bauer, Brigitte Gabriel ACT za Ameriku, i predsjednik Katoličke lige Bill Donohue.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,