Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GORI MILWAUKEE: Policija ubila još jednog čovjeka, protestanti pale i ruše sve pred sobom! (VIDEO)

GORI MILWAUKEE: Policija ubila još jednog čovjeka, protestanti pale i ruše sve pred sobom! (VIDEO)

crnac-prosvjedU gradu Milwaukee je u subotu policajac ubio muškarca kojeg je gonio i za koga policija tvrdi da je bio naoružan, a nešto kasnije u tom dijelu grada dogodio se prosvjed

Jedna je osoba pogođena iz vatrenog oružja, a policajac je ozlijeđen u nedjelju navečer na području Milwaukeea gdje traju nemiri nakon što je policajac ubio osumnjičenog afroameričkog muškarca zbog čega je guverner Wisconsina aktivirao Nacionalnu gardu.

Guverner Wisconsina Scott Walker iz opreza je aktivirao Nacionalnu gardu u slučaju da izbije jače nasilje nakon smrti 23-godišnjeg Sylvillea K. Smitha, kojeg je policijac ubio pri pokušaju bijega nakon što mu je zaustavio automobil.

Smith, za kojega se ustanovilo da već ima podulji policijski dosje, gradom se vozio s napunjenim ukradenim pištoljem kada ga je policija izvukla iz vozila zbog “sumnjivih aktivnosti”, izvijestile su vlasti. Drugi sumnjivac, koji je pokušao pobjeći iz istog automobila brzo je priveden.

U znak prosvjeda zbog ubojstva mladića okupilo se više od 100 ljudi, pri čemu je došlo i do nasilja, javlja AP.

Skup je protekao uz tenzije između sudionika i policajaca, a kada su policajci ušli u vozila s namjerom da napuste to mjesto, neki iz mase su počeli razbijati prozore jednog policijskog vozila, dok su drugo zapalili, objavio je list “Journal Sentinel”.
 

 
RT javlja da je zapaljena i jedna benzinska pumpa.

Pucnjava koja je dovela do tenzija dogodila se oko 15.30 sati, nakon što su policajci zaustavili automobil u kojem su se nalazile dvije osobe, a za sada je nejasno zašto je vozilo zaustavljeno.

Policijski kapetan Marc Steinmeyer priopćio je u subotu navečer da su dvije osobe izašle iz automobila i počele trčati, a policajci su krenuli za njima.

Prema njegovim riječima, jedan od bjegunaca, 23-godišnji muškarac, bio je naoružan pištoljem i 24-godišnji policajac ga je upucao tijekom potjere, nakon čega je upucani muškarac preminuo na licu mjesta.

Pomoćnik načelnika policije u Milwaukeeju Bill Jesap izjavio je da za sada nije jasno je li osumnjičeni uperio pištolj ili pucao u policajca, navodi list “Journal Sentinel”, prenosi AP.

Ime ubijenog muškaraca još nije objavljeno, a Steinmeyer je rekao da je on do sada više puta uhićivan.
 

 
(vestinet.rs,24sata.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,