Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KRIM PRED RATOM: Ukrajina šalje zrakoplove i tenkove, Putin već spremio žestok odgovor!

KRIM PRED RATOM: Ukrajina šalje zrakoplove i tenkove, Putin već spremio žestok odgovor!

putin-eksplozijaNakon što je predsjednik Ukrajine naredio postavljanje vojske te zemlje blizu Krima, kao i u Donbas, uslijedio je oštar odgovor Rusije

Najprije je najavljeno moguće prekidanje diplomatskih odnosa dvije zemlje, a zatim je Putin naredio postavljanje protuzračne obrane u Krim, kao i vojne vježbe na jugu Rusije.

“Protuzračne raketni puk 4. Armije Zračno-kozmičkih snaga i protuzračne obrane u Krim dobio je PZO sustav S-400 ‘Trijumf’.

Radi povećanja profesionalizma i praktične obuke časničkog kadra u bazi Školskog centra protuzračnog raketnog puka 4. Armije Zračno-kozmičkih snaga u Čenjingradskoj oblasti izvedena je preobuka borbenih jedinica za rad na novim obrascima protuzračnog raketnog naoružanja.

Puku na poligonu Kapustin je dodijeljena nova vojna i specijalnu tehnika ​​PZO S-400″, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane Rusije.

Kako se navodi, na poligonu Kapustin jar je uspješno izvedeno borbeno gađanje. Prema podacima press-službe, nakon obuke i premještanja modernizirane opreme puk će sudjelovati na vojnim vježbama “Kavkaz 2016″.

Vojska SAD je od Rusije zatražila da dopusti promatračima, uključujući zapadne novinare, da prisustvuju predstojećim ruskim vojnim vježbama.

Ukrajina i Rusija se međusobno optužuju za gomilanje vojske nakon što je Rusija optužila Ukrajinu za pripremanje terorističkog napada na Krimu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je u srijedu Kijev koristiti terorističku taktiku u pokušaju izazvati novi sukob i destabilizira Krim, koji je Moskva pripojila 2014. godine.

Putinova reakcija došla je nakon što je ruska obavještajna služba FSB jučer objavila da su “teroristi koje podržava službeni Kijev pokušali izazvati simultane napade na Krimu.

Kosačov: Kijev nema bezuvjetnu potporu Zapada

Zapad je obeshrabren posljednjim akcijama Kijeva i nije spreman tako bezuvjetno podržavati ukrajinsku vlast, kao prije, izjavio je šef odbora Savjeta federacije za međunarodne poslove Konstantin Kosačov, komentirajući telefonski razgovor potpredsjednika SAD Joe Bidena i ukrajinskog lidera Petra Porošenka.

Biden je na kraju telefonskog razgovora sa Porošenkom pozvao Kijev da izbjegava eskalaciju napetosti s Rusijom. SAD su pozvale rusku stranu da isto to uradi.

“Sinoćni telefonski razgovori Bidena sa Porošenkom i Mogerinijeva sa Klimkinom o Krimu – su mada i ne baš jasni, ipak su znaci da je Zapad obeshrabren posljednjim avanturama Kijeva i da ga nije spreman podržavati kao prije”, napisao je Kosačov na Facebooku.

Formulaciju SAD da “sve strane trebaju omogućiti deeskalaciju napetosti” Kosačov je nazvao korakom naprijed u usporedbi s ranijim “mi smo na vašoj strani, za sve je kriva Rusija”.
 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,