Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Član ISIS-a kaže da ga je regrutirao FBI

Član ISIS-a kaže da ga je regrutirao FBI

karolina-fbiČlan ISIS-a koji je trenutno u pritvoru u Sjevernoj Karolini, tvrdi da je regrutiran i plaćen od strane FBI-a u 2009. godini

Erick Jamal Hendricks kaže kako je njegov kodni naziv bio “Ahkie”, varijacija na muslimanski pojam “brata”, te tvrdi da je FBI regrutirao kako bi pomogao identificirati potencijalne teroriste.

Kako je MSN izvjestio, Hendricks je također rekao da je bio odgovorno protiv IS i svih ekstremističkih skupina. On je bio zbunjen kada ga je i zašto FBI optužio za terorističke veze.

Hendricks je uhićen 4. kolovoza u gradu Charlotte zbog pružanja materijalne potpore terorističkoj skupini.

FBI je odbio komentirati izjavu Hendricksa.

Prema FBI-u, Hendricks je komunicirao s jednim od dvojice terorista koje je ubila policija u gradu Garland, Texas, za vrijeme napada na događaju na kojem je prikazivan Poslanik Muhammed bez glave u crtanim filmovima.

FBI je dao dokaze za online komunikaciju između Hendricksa i tajnog agenta FBI-a koji se predstavljao kao regrut za Islamsku državu koji je svjedočio napadu na prigradski gradski centar u Dallasu u svibnju 2015. godine.

Dva muškarca iz grada Phoenix koja su nosila tijelesni oklop i puške odvezli su se do centra, izašli iz vozila i počeli pucati na ulazu, izjavile su vlasti.

Jedan policajac koji je bio van dužnosti je prilikom pružanja osiguranja ubio ta dva napadača prije nego što su pokušali ući u gradski centar.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad, a od te dvojice iz Phoenixa, Elton Simpson i Nadir Hamid Soofi, neposredno prije napada, 31-godišnji Simpson je objavio na svom Twitter profilu “braće”: “Allah nas prihvaća kao mudžahedine”, ili svete ratnike.

Simpson i Hendricks su komunicirali prije napada, rekao je FBI u to vrijeme.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,