Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ─îlan ISIS-a ka┼że da ga je regrutirao FBI

─îlan ISIS-a ka┼że da ga je regrutirao FBI

karolina-fbi─îlan ISIS-a koji je trenutno u pritvoru u Sjevernoj Karolini, tvrdi da je regrutiran i pla─çen od strane FBI-a u 2009. godini

Erick Jamal Hendricks ka┼że kako je njegov kodni naziv bio “Ahkie”, varijacija na muslimanski pojam “brata”, te tvrdi da je FBI regrutirao kako bi pomogao identificirati potencijalne teroriste.

Kako je MSN izvjestio, Hendricks je tako─Ĺer rekao da je bio odgovorno protiv IS i svih ekstremisti─Źkih skupina. On je bio zbunjen kada ga je i za┼íto FBI optu┼żio za teroristi─Źke veze.

Hendricks je uhi─çen 4. kolovoza u gradu Charlotte zbog pru┼żanja materijalne potpore teroristi─Źkoj skupini.

FBI je odbio komentirati izjavu Hendricksa.

Prema FBI-u, Hendricks je komunicirao s jednim od dvojice terorista koje je ubila policija u gradu Garland, Texas, za vrijeme napada na doga─Ĺaju na kojem je prikazivan Poslanik Muhammed bez glave u crtanim filmovima.

FBI je dao dokaze za online komunikaciju izme─Ĺu Hendricksa i tajnog agenta FBI-a koji se predstavljao kao regrut za Islamsku dr┼żavu koji je svjedo─Źio napadu na prigradski gradski centar u Dallasu u svibnju 2015. godine.

Dva mu┼íkarca iz grada Phoenix koja su nosila tijelesni oklop i pu┼íke odvezli su se do centra, iza┼íli iz vozila i po─Źeli pucati na ulazu, izjavile su vlasti.

Jedan policajac koji je bio van du┼żnosti je prilikom pru┼żanja osiguranja ubio ta dva napada─Źa prije nego ┼íto su poku┼íali u─çi u gradski centar.

Islamska dr┼żava je preuzela odgovornost za napad, a od te dvojice iz Phoenixa, Elton Simpson i Nadir Hamid Soofi, neposredno prije napada, 31-godi┼ínji Simpson je objavio na svom Twitter profilu “bra─çe”: “Allah nas prihva─ça kao mud┼żahedine”, ili svete ratnike.

Simpson i Hendricks su komunicirali prije napada, rekao je FBI u to vrijeme.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,