Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » SENZACIONALNO! U Bosni otkrili revolucionarnu metodu liječenja: U tumor jetre ubrizgavaju alkohol, bez operacije! Izlječenje momentalno i trajno!

SENZACIONALNO! U Bosni otkrili revolucionarnu metodu liječenja: U tumor jetre ubrizgavaju alkohol, bez operacije! Izlječenje momentalno i trajno!

operacija-salaSveučilišni klinički centar Tuzla, po prvi puta u Bosni i Hercegovini, izveo je i u rutinsku praksu stavio novu metodu za tretman tumora jetre bez izvođenja operativnog zahvata

Radi se o takozvanoj etanolskoj ablaciji tumora jetre pri kojoj se izravno u tumor, pod kontrolom ultrazvuka ubrizgava određena količina apsolutnog alkohola.

Nakon ovakve vrste tretmana, dolazi do odumiranja stanica tumora, te manjeg dijela zdravog tkiva, koje se nalazilo oko tumora. Ovim zahvatom, tumor biva potpuno uništen, i zamijenjen ožiljnim tkivom.

Ova vrsta zahvata, traje svega 20-ak minuta, dok pacijent već slijedećeg dana može ići kući. Također, dobra stvar u vezi s ovim zahvatom je i to da se može ponavljati sve dok se tumor u potpunosti ne odstrani, poručuju iz UKC Tuzla.

Prema riječima Nermina Salkića, ova vrsta metode, koju je moguće primijeniti samo na određenu skupinu pacijenata, omogućava potpuno izlječenje ili značajan produžetak života pacijenta za nekoliko godina.

Do sada je bila praksa da mnogi pacijenti, koji su imali tumore jetre ili metastazu jetre, nisu bili pogodni za operativni tretman u BiH, pa su morali ići izvan granice.
 
(blic.rs)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,