Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Recept za med od bundeve: Domaći MELEM za jetru, lijek za kolesterol i čudo za IMUNITET

Recept za med od bundeve: Domaći MELEM za jetru, lijek za kolesterol i čudo za IMUNITET

bundeva-medMožda nikada niste čuli za med od bundeve, ali ova ukusna namirnica toliko je zdrava za organizam da ćete je vjerojatno jesti svaki dan

Zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med ojačava imunitet, a zahvaljujući svom blago laksativnom i diuretskom djelovanju, odličan je izbor kod problema kroničnog zatvora i različitih bolesti debelog crijeva.

Tu se spisak njegovih pozitivnih djelovanja na organizam ne završava.

Posebno je djelotvoran kod izlučivanja žuči i problema sa jetrom i bubrezima, a dobar je izbor i za osobe sa povišenim kolesterolom. Smatra se i prirodnim lijekom za mokraćne puteve.

Kako da napravite med od bundeve sami?

Izražite vrhove zrele bundeve i uklonite sjemenke i vlakna. U rupu koju ste izdubili sipajte med ili smeđi šećer, pa poklopite odsječenim vrhom bundeve.

Ostavite da stoji deset dana na hladnom mjestu. U tom periodu, šećer u bundevi će se otopiti.

Najbolje bi bilo da med čuvate u frižideru u čistoj staklenoj tegli sa poklopcem najduže mjesec dana. Da bi ga sačuvali duže, možete ga prokuhavati do zagušćivanja, ali u tom slučaju se izgubi dio korisnih sastojaka.

Možete jesti kao slasticu, dve do tri žlice dnevno ili zasladiti čaj njime.
 
(Žena Blic,vestinet.rs)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , ,