Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Katolički svećenik izjasnio se krivim po 27 točaka optužnice za seksualno zlostavljanje djece

Katolički svećenik izjasnio se krivim po 27 točaka optužnice za seksualno zlostavljanje djece

philip-katolik-pedofilBivši radnik u dječjem domu i katolički svećenik izjasnio se krivim po 27 točaka optužnice za seksualno zlostavljanje djece u Velikoj Britaniji

Philip Temple je priznao optužbe za seksualne napade počinjene nad 27 djece koja su bila pod njegovom skrbi u Londonu 1970-ih i dvije točke za krivokletstvo, prema londonskoj policiji.

Temple je radio po raznim dječjim domovima diljem Londona u 1970.-tim prije nego što je zaređen za svećenika.

66-godišnji svećenik i bivši radnik u dječjem domu je rekao da je provodio seksualna djela protiv muških i ženskih žrtava koje su živjele u domovima za njegu između 1972. i 1977. godine, kada je radio na dva mjesta u Londonu, u Wandsworthu i Lambethu.

“On je tada promijenio karijeru i htio postati svećenik i služio u Samostanu Kristovog Kralja u sjevernom Londonu, gdje je zlostavljao dvija oltarna dječaka”, rekao je portal Met.

Žrtve katoličkog svećenika su podigle optužbe protiv njega, a on se dva puta nakon toga pokušao izjasniti nevinim.

“Temple je bio zaposlen da se brine za ugroženu djece čije je povjerenje izdao podvrgavanjem seksulnim nastranostima i zloupotrijebom položaja”, rekao je inspektor za Met.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,