Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U blizini hrvatske granice: Teroristi ISIS-a pobjegli policiji, prije bijega pucali po ljudima

U blizini hrvatske granice: Teroristi ISIS-a pobjegli policiji, prije bijega pucali po ljudima

isil-maglajNajmanje trojica naoružanih pripadnika selefijskog pokreta odmetnula su se šume nadomak sela Ošve kod Maglaja, potvrđeno je Žurnalu iz više policijskih izvora

Među odmetnicima su i bivši pripadnici Islamske države koji su se nedavno vratili iz Sirije.

Prvi se odmetnuo Muhamed Tutmić, bivši pripadnik Islamske države koji uhićen i optužen zbog terorizma. On se nalazi pod mjerama zabrane, ali već sedam dana policijske agencije tragaju za njim. Policija sumnja da su mu se, tijekom vikenda pridružili Adem Karamuja i Jasmin Batanović.

Karamuja je, također, povratnik iz Sirije koji je optužen za terorizam. Naime, tijekom subote došlo je do svađe u selefijskoj zajednici u Ošvama, a sve u vezi sa korištenjem lokalnog vodovoda. Karamuja je tada zaprijetio neformalnom vođi ove zajednice Izetu Hadžiću da će zatrovati vodovod.

Iste noći, na kuću Izeta Hadžića ispaljena su dva metka, a on je policijskim agencijama kazao da je neposredno prije pucnjave u vozilu koje je prolazilo u blizini prepoznao Adema Karamuju. Od tada, Karamuji i Jasminu Batanoviću se gubi svaki trag.

“Sumnjamo da su se nakon ovog događaja priključili ranije odbjeglom Muhamedu Tutmiću”, kazao je za Žurnal izvor uključen u istragu ovih događaja.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danima tragaju za odbjeglim bivšim pripadnima Islamske države. Sumnja se da se nalaze u šumama u široj okolici Maglaja.
 

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,