Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Britanske specijalne snage uhvaćene kako štite ISIS u Siriji

Britanske specijalne snage uhvaćene kako štite ISIS u Siriji

britanci-isisSlike su se pojavile koje pokazuju da britanske specijalne snage štite ISIS-ove teroriste u Siriji

8. kolovoza 2016. godine BBC je objavio fotografiju koja pokazuju vojne snage koje djeluju na terenu, u gradu al-Tanf, Sirija, a snimljena je u lipnju ovog ljeta ubrzo nakon borbei u al-Tanfu između ISIS-a i “Nove sirijske vojske”.

Britanski vojnici su navodno fotografirani kako postavljaju perimetar, kako bi se zaštitili NSA bazu od daljnjeg upada ISIS-a.

Kao što je BBC javlja,

Prema riječima očevidaca, oni su bili tamo u obrambenoj ulozi. No, oni su nosili arsenal opreme, uključujući snajperske puške, teška mitraljeze i protuoklopne rakete.

Ako ih ponovno napadne ISIS oni bi bili u mogućnosti pružiti znatan otpor.

Glasnogovornik “Nove sirijske vojske” odbio je komentirati slike specijalnih snaga, ali je priznao njihovu pomoć.

Skupinu “Nova sirijska vojska” je osnovala, obučila i opremila CIA!

On je rekao: “Mi smo primili trening specijalnih snaga od naših britanskih i američkih partnera. Mi smo također dobili oružje i opremu iz Pentagona, kao i kompletnu zračnu potporu.”


Prvi put su Britanske snage fotografirane unutar Sirije, gdje su sudjelovale u relativno malom broju aktivnosti, ali širokog raspona uloga koje uključuju nadzor, treninge i borbe.

Slike prikazuju britanske specijalne snage kako sjede na dalekometnim patrolnim vozilima Thalab dok se kreću na obodu pobunjeničke baze u blizini granice Sirije i Iraka.

“Nova sirijska vojska” je označena kao “umjerena” teroristička organizacija i bori se pod okriljem Slobodne sirijske vojske, provodeći zapadno-podržane “umjerene” akcije u kojima su počinjena bezbrojni stravični činovi nasilja i zvjerstava tijekom cijele sirijske krize.

Valja napomenuti da je teroristička skupina koja je odrubila glavu malom dijetetu pred kamerama prije nekoliko tjedana, pod imenom Nour al-Din al-Zenghi, se također smatra “umjerenom” opozicijom i ona koja je pod “patronatom” američkog State Departmenta i prima oružje od njih.

Bez obzira na to, sada se sigurno zna je da su Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija grubo prekršili sirijski nacionalni suverenitet i rade zajedno s teroristima u svrhu uništavanja sekularne vlade Bashar al-Assada. Za ovu tvrdnju, nisu potrebna nikakva nagađanja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,