Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Britanske specijalne snage uhva─çene kako ┼ítite ISIS u Siriji

Britanske specijalne snage uhvaćene kako štite ISIS u Siriji

britanci-isisSlike su se pojavile koje pokazuju da britanske specijalne snage štite ISIS-ove teroriste u Siriji

8. kolovoza 2016. godine BBC je objavio fotografiju koja pokazuju vojne snage koje djeluju na terenu, u gradu al-Tanf, Sirija, a snimljena je u lipnju ovog ljeta ubrzo nakon borbei u al-Tanfu izme─Ĺu ISIS-a i “Nove sirijske vojske”.

Britanski vojnici su navodno fotografirani kako postavljaju perimetar, kako bi se zaštitili NSA bazu od daljnjeg upada ISIS-a.

Kao što je BBC javlja,

Prema rije─Źima o─Źevidaca, oni su bili tamo u obrambenoj ulozi. No, oni su nosili arsenal opreme, uklju─Źuju─çi snajperske pu┼íke, te┼íka mitraljeze i protuoklopne rakete.

Ako ih ponovno napadne ISIS oni bi bili u mogu─çnosti pru┼żiti znatan otpor.

Glasnogovornik “Nove sirijske vojske” odbio je komentirati slike specijalnih snaga, ali je priznao njihovu pomo─ç.

Skupinu “Nova sirijska vojska” je osnovala, obu─Źila i opremila CIA!

On je rekao: “Mi smo primili trening specijalnih snaga od na┼íih britanskih i ameri─Źkih partnera. Mi smo tako─Ĺer dobili oru┼żje i opremu iz Pentagona, kao i kompletnu zra─Źnu potporu.”


Prvi put su Britanske snage fotografirane unutar Sirije, gdje su sudjelovale u relativno malom broju aktivnosti, ali ┼íirokog raspona uloga koje uklju─Źuju nadzor, treninge i borbe.

Slike prikazuju britanske specijalne snage kako sjede na dalekometnim patrolnim vozilima Thalab dok se kre─çu na obodu pobunjeni─Źke baze u blizini granice Sirije i Iraka.

“Nova sirijska vojska” je ozna─Źena kao “umjerena” teroristi─Źka organizacija i bori se pod okriljem Slobodne sirijske vojske, provode─çi zapadno-podr┼żane “umjerene” akcije u kojima su po─Źinjena bezbrojni stravi─Źni ─Źinovi nasilja i zvjerstava tijekom cijele sirijske krize.

Valja napomenuti da je teroristi─Źka skupina koja je odrubila glavu malom dijetetu pred kamerama prije nekoliko tjedana, pod imenom Nour al-Din al-Zenghi, se tako─Ĺer smatra “umjerenom” opozicijom i ona koja je pod “patronatom” ameri─Źkog State Departmenta i prima oru┼żje od njih.

Bez obzira na to, sada se sigurno zna je da su Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave i Velika Britanija grubo prekr┼íili sirijski nacionalni suverenitet i rade zajedno s teroristima u svrhu uni┼ítavanja sekularne vlade Bashar al-Assada. Za ovu tvrdnju, nisu potrebna nikakva naga─Ĺanja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,