Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN IZDAO HITNU DIREKTIVU MINISTRU OBRANE: ‘Srbiji pošalji odmah 6 MIG-ova, zbog Hrvata!’

PUTIN IZDAO HITNU DIREKTIVU MINISTRU OBRANE: ‘Srbiji pošalji odmah 6 MIG-ova, zbog Hrvata!’

sojgu-putinRuski predsednik Vladimir Putin izdao je direktivu ministru odbrane Sergeju Šojgu da u najkraćem mogućem roku vojsci Srbije isporuči 6 „migova 29“ opremljenih najmodernijim sustavima

Ova Putinova odluka uslijedila je odmah pošto su krajem prošlog tjedna Amerikanci Hrvatima isporučili prvih 5 od obećanih 16 borbenih helikoptera tipa „Kiowa“.

Kada je dobio zvaničnu potvrdu da SAD i NATO naoružavaju Hrvatsku ofenzivnim helikopterima, Ruski predsjednik je naložio hitnu pomoć Srbiji.

Informerovi diplomatski izvori kažu da je Sergej Šojgu već potpisao odluku o ustupanju „MIG-ova 29“ Srbiji i da je isporuka sada samo tehničko pitanje.

Na pitanje po kojoj cijeni i pod kojim uvjetima će Rusija isporučiti avione našoj zemlji, sugovornik lista Informer je rekao da ovo nije ekonomski i tržišni aranžman, već da je u pitanju pomoć prijateljskoj državi, prenio je list.
 
(vestinet.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,