Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Kina pokrenula masovne pripreme za ‘iznenadni rat’ s Amerikom

Kina pokrenula masovne pripreme za ‘iznenadni rat’ s Amerikom

kina-juzno-moreKina se priprema za iznenadni i sveopći rat sa SAD-om održavajući velike vojne vježbe u Južnom kineskom moru

Prema kineskojm vojnom službeniku, vojne vježbe predstavljaju spremnost od strane Narodne oslobodilačke vojske da se bori za “okrutni i kratki” rat.

Vježbe uključuju Istočno kinesko more, Sjeverno more i flote Tihog oceana koje prakticiraju napadačke i obrambene sposobnosti kineske pomorske moći.

Vježba je mobilizirala oko 300 brodova, desetke borbenih zrakoplova, te vojnike koji su odgovorni za obalne obrambene radare, komunikaciju i elektroničko ratovanje, izvjestile su dnevne novine China Times.

“Vježba je usmjerena na “brušenje” intenziteta napada, preciznost, stabilnost i brzinu vojnika uslijed teških elektromagnetskih utjecaja”, navodi se u priopćenju mornarice objavljenom u ponedjeljak.

“Informacije nam govore da je rat na moru temeljen na tehnologiji iznenadan, okrutan i kratak, i zahtijeva brzu tranziciju u borbeni status, brzu pripremu i visoku učinkovitost napada.”

Vojnici i plovila koja sudjeluju su podijeljeni u crvene i plave ekipe. Crvena strana je napadno-jurišna grupa koja je usavršila vještine u napadu na plavu stranu, dok je plavi tim morao koristiti rakete i torpeda u protunapadu na neprijatelja.

Vježbe ukupni pokrivaju širok spektar borbenih scenarija, uključujući i izviđanje, rano upozorenje, dalekometne precizne udare, i raketnne zračne obrambene sposobnosti mornarice.

Ministarstvo obrane Kine je nazvalo vojnu vježbu “rutina”, i nije usmjerena protiv bilo koje treće strane. Vježbe, međutim, dolazi u vrijeme pojačanih napetosti u istočnoj Aziji, nakon odluke međunarodnog arbitražnog suda koji je prošlog mjeseca odbacio kineske teritorijalne pretenzije na Južnom kineskom moru.

Peking je odbacio odluku Arbitražnog suda u Haagu koji proziva presudu “otpadnim papirom.”

Unatoč sudskoj presudi, Kina i dalje tvrde vlasništvo nad Južnim kineskim morem, kroz koji više od 5 trilijuna dolara prolazi u godišnjem prometu. Osim toga, Kina je više puta upozorila na američke intervencije u regiji.

“Narodna oslobodilačka vojska je spremna”, kaže jedan izvor s vezama u vojsci za Reuters. “Trebamo ići i dati im krvavi nos kao što je to učinio Deng Xiaoping u Vijetnamu u 1979.”

Prošli tjedan, Peking je također najavio da će održati “rutinsko” pomorske vježbe u Južnom kineskom moru u rujnu s Rusijom. Na žalost tu Amerika ne može napraviti ništa.

“To je rutinska vježba između dviju oružanih snaga, s ciljem jačanja razvoja Kinesko-Rusijog strateškog partnerstva”, rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Kine Yang Yujun novinarima. “Vježba nije usmjeren prema trećim osobama.”
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Kurt Cobain predvidio da će Donald Trump postati predsjednik Amerike
'Suvereni građani' sebe nazivaju 'sinovima slobode', a FBI ih smatra najvećom prijetnjom za SAD

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,

reklama