Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PANIKA U BRITANIJI: Britanci osuli po Theresi May. Da li si svjesna kome ti prijetiš, jedna bomba i nema nas Britanaca !?

PANIKA U BRITANIJI: Britanci osuli po Theresi May. Da li si svjesna kome ti prijetiš, jedna bomba i nema nas Britanaca !?

theresa-may-bombaOdluka britanske premijerke Therese May obnoviti nuklearni arsenal i njezine najave da je spremna najopasnije oružje na svijetu uporabi protiv Rusije izazvali su paniku u Velikoj Britaniji

Dok ona kaže da njezina zemlja mora biti spremna da se suprotstavi “agresiji Kremlj” i nuklearnom oružju pod zapovjedništvom predsjednika te zemlje Vladimira Putina, mnogi Britanci upozoravaju da njihov arsenal nije dovoljan za sukob s nuklearnom silom kakva je Rusija.

Najjednostavnije usporedbu broja nuklearnih raketa dovoljno je da svakom bude jasno da dvije zemlje ne mogu se mjere – pod kontrolom Kremlja je oko 7.300 nuklearnih bojevih glava, dok London raspolaže sa 215.

Što bi se dogodilo kada bi nuklearna bomba pogodila Britaniju? Nadamo se da je to malo vjerojatan scenarij. Međutim, rezultati takvog napada bili bi razarajući.

Zato smo napravili tri scenarija štete koja bi se dogodila kada bi nuklearke pogodile London – piše britanski Mirror.

Britanija je riješila da za obnovu nuklearnog arsenala u narednih 20 godina izdvoji 49 milijardi eura.

Na insistiranje da kaže da li bi bila spremna izvršiti nuklearni napad u kojem bi poginulo 100.000 nevinih ljudi, Therese May je u parlamentu odgovorila: “DA.”

Inače, Britanija je jedna od tri nuklearne sile u NATO. Od 1969. u oceanu ima porinuta podmornice s do 40 nuklearnih bojevih glava.

Svaka od tih podmornica nosi zapečaćeno pismo premijera s instrukcijama kako da se postupi u slučaju nuklearnog napada.

I Nijemci u strahu

Njemačka bi trebalo pokušati poboljšati odnose s Rusijom unatoč svim poteškoćama, izjavio je u intervjuu za Pasauer noje prese njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

Nema europske sigurnosti bez Rusije i ona definitivno ne može biti protiv Rusije.

Unatoč sadašnjim teškoćama, trebalo bi iskoristiti priliku za poboljšanje odnosa s Rusijom – naveo je Steinmeier.
 
(vestinet.rs,kurir.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,