Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PANIKA U BRITANIJI: Britanci osuli po Theresi May. Da li si svjesna kome ti prijeti┼í, jedna bomba i nema nas Britanaca !?

PANIKA U BRITANIJI: Britanci osuli po Theresi May. Da li si svjesna kome ti prijetiš, jedna bomba i nema nas Britanaca !?

theresa-may-bombaOdluka britanske premijerke Therese May obnoviti nuklearni arsenal i njezine najave da je spremna najopasnije oru┼żje na svijetu uporabi protiv Rusije izazvali su paniku u Velikoj Britaniji

Dok ona ka┼że da njezina zemlja mora biti spremna da se suprotstavi “agresiji Kremlj” i nuklearnom oru┼żju pod zapovjedni┼ítvom predsjednika te zemlje Vladimira Putina, mnogi Britanci upozoravaju da njihov arsenal nije dovoljan za sukob s nuklearnom silom kakva je Rusija.

Najjednostavnije usporedbu broja nuklearnih raketa dovoljno je da svakom bude jasno da dvije zemlje ne mogu se mjere – pod kontrolom Kremlja je oko 7.300 nuklearnih bojevih glava, dok London raspola┼że sa 215.

┼áto bi se dogodilo kada bi nuklearna bomba pogodila Britaniju? Nadamo se da je to malo vjerojatan scenarij. Me─Ĺutim, rezultati takvog napada bili bi razaraju─çi.

Zato smo napravili tri scenarija ┼ítete koja bi se dogodila kada bi nuklearke pogodile London – pi┼íe britanski Mirror.

Britanija je riješila da za obnovu nuklearnog arsenala u narednih 20 godina izdvoji 49 milijardi eura.

Na insistiranje da ka┼że da li bi bila spremna izvr┼íiti nuklearni napad u kojem bi poginulo 100.000 nevinih ljudi, Therese May je u parlamentu odgovorila: “DA.”

Ina─Źe, Britanija je jedna od tri nuklearne sile u NATO. Od 1969. u oceanu ima porinuta podmornice s do 40 nuklearnih bojevih glava.

Svaka od tih podmornica nosi zape─Źa─çeno pismo premijera s instrukcijama kako da se postupi u slu─Źaju nuklearnog napada.

I Nijemci u strahu

Njema─Źka bi trebalo poku┼íati pobolj┼íati odnose s Rusijom unato─Ź svim pote┼íko─çama, izjavio je u intervjuu za Pasauer noje prese njema─Źki ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier.

Nema europske sigurnosti bez Rusije i ona definitivno ne mo┼że biti protiv Rusije.

Unato─Ź sada┼ínjim te┼íko─çama, trebalo bi iskoristiti priliku za pobolj┼íanje odnosa s Rusijom – naveo je Steinmeier.
 
(vestinet.rs,kurir.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,