Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA lansirala hitnu istragu o takozvanom asteroidu ‘Armagedon’ koji će proći pokraj Zemlje za 119 godina

NASA lansirala hitnu istragu o takozvanom asteroidu ‘Armagedon’ koji će proći pokraj Zemlje za 119 godina

nasa-asteroidNASA je pokrenula istragu o takozvanom ‘Armagedon’ asteroidu koji se čini da ide prema Zemlji

Znanstvenici će prikupiti uzorke stijena sa asteroida nazvanog “Bennu”, u nastojanju da shvate koliku opasnost on predstavlja za život na Zemlji.

Asteroid Bennu, ima oko 500 metara u promjeru na svojem ekvatoru i putuje oko Sunca pri 100.000 km/h, proći će između Zemlje i Mjeseca u 2135.

“Prelet asteroida Bennu 2135. godine će ga potencijalno staviti na putanju prema Zemlji, u drugom stoljeću”, kaže Dante Lauretta, profesor planetarne znanosti na Sveučilištu u Arizoni, za The Sunday Times .

“Njemu može biti suđeno da uzrokuje ogromnu patnju i smrt”, dodao je on.

Gdin. Lauretta, NASA-in glavni istraživač zadužen za sondu Oziris-Rex koja će biti poslana u misiji na asteroid Bennu, pokrenut će se u rujnu, i rekao je da će sonda mapirati asteroid, pokupiti neke uzorke stijena, a zatim krenuti natrag na Zemlju.

Rekao je da informacije o veličini asteroida, masi i sastava mogu biti vitalni podaci za buduće generacije.

Oziris-Rex će stići na asteroid Bennu 2018. godine, te će provesti godinu dana istraživajući kemijski sastav asteroida, mineralogiju i geološku povijest.

Podaci prikupljeni tijekom promatranja će pomoći znanstvenicima da shvate kako na njegovu putanju utječe upijanje i isijavanje Sunčeve svjetlosti kao topline.

Sonda će onda uzeti uzorak sa asteroida prije nego krene natrag prema Zemlji 2023. godine.

NASA je američka svemirska agencija koja nema veze sa svemirom, čiji je glavni cilj širenje straha i “spašavanje svijeta”, te širenje dezinformacija o napretku svemirske tehnologije i letu na druge planete. Njezini osnivači su nacisti znanstvenici iz bivše nacističke Njemačke, koji su i sami jednom izjavili da bi za let na Mjesec trebali rezervari goriva veličine Empire State Buildinga. A natrag?
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , ,