Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » EVO RAZLOG ZAŠTO JE ZABRANJENA: Studija potvrdila da marihuana smiruje, a alkohol potiče na agresivnost

EVO RAZLOG ZAŠTO JE ZABRANJENA: Studija potvrdila da marihuana smiruje, a alkohol potiče na agresivnost

pusenje-marihuanaAko netko treba podsjetnik na apsurdnost pristupa lijekovima, mora uzeti u obzir činjenicu da je kanabis klasificiran kao lijeka sa “koji trenutačno nije prihvaćen za redovitu medicinsku uporabu” i “ima visok potencijal predoziranja”, dok alkohol nije ni uključen u Akt kontroliranih tvari (ADS)

Naravno, alkohol je droga, kako će vam svaki drugi psiholog to reći, s visokim potencijalom za predoziranje; i ne koristi se kao tretman za medicinska stanja. Umjerena konzumacija alkohola može imati neke zdravstvene prednosti, ali teška upotreba može donijeti niz negativnih učinaka za zdravlje.

Ipak, alkohol je prepušteno državnim reguliratorima, koji ga nisu dirali još od kobne 1970. kada je počeo Nixonov rat protiv droge i iznjedrio državnu agenciju DEA.

Kao što smo izvijestili, ovaj rat protiv slobode i marihuane je usmjerena na crnce i “hipije”, koji podržavaju suprotnu kulturu zahtijevajući kraj militarizma.

To razmišljanje o miru i ljubavi iz 1960-tih godina bila je prijetnja establišmentu, jer je pokret rastao na načelu nenapadanja, za razliku od uspona američke hegemonije koja je razotkrivena nakon tragedije Vijetnamskog rata.

Psihodelici i kanabis su bili integralni u razmišljanjima o nenapadanju i miru, i oni su bili meta eliminacije, dok je alkohol bio zanemaren od strane zakona.

To je bio savršen početak da nam znanost pokaže zašto je to tako.

U novoj studiji koja je objavljena u časopisu Psychopharmacology, istraživači su istraživali “akutne učinke alkohola i kanabisa na subjektivnu agresiju kod konzumenata alkohola i kanabisa.”

Rezultati su potvrdili ono što se odavno sumnjalo, a to da alkohol olakšava agresivne osjećaje kod teških konzumenata alkohola, dok su agresivni osjećaji smanjeni kod redovnih konzumentata kanabisa.

Nakon suzdržavanja od alkohola i marihuane samo jedan tjedan, ispitanici su “primili jednu dozu alkohola i placeba ili kanabisa i placeba”.

Subjektivna agresija je mjerena prije i nakon izlaganja upotrebom poznatih metoda ispitivanja, i sekundarno, gledajući razine testosterona i kortizola.

“Intoksikacija alkoholom povećala je subjektivno agresivnost, dok je kanabis smanjio subjektivnu agresiju nakon izlaganja.”

Studija je strašan podsjetnik da je rat protiv droge prepun negativnih posljedica, kao u ovom slučaju, gdje je nedvojbeno uz po pomoć marihuane ugušena sklonost nenapadanju u društvu kako je militarizam postao ugrađen u američku psihu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,