Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » EVO RAZLOG ZA┼áTO JE ZABRANJENA: Studija potvrdila da marihuana smiruje, a alkohol poti─Źe na agresivnost

EVO RAZLOG ZA┼áTO JE ZABRANJENA: Studija potvrdila da marihuana smiruje, a alkohol poti─Źe na agresivnost

pusenje-marihuanaAko netko treba podsjetnik na apsurdnost pristupa lijekovima, mora uzeti u obzir ─Źinjenicu da je kanabis klasificiran kao lijeka sa “koji trenuta─Źno nije prihva─çen za redovitu medicinsku uporabu” i “ima visok potencijal predoziranja”, dok alkohol nije ni uklju─Źen u Akt kontroliranih tvari (ADS)

Naravno, alkohol je droga, kako ─çe vam svaki drugi psiholog to re─çi, s visokim potencijalom za predoziranje; i ne koristi se kao tretman za medicinska stanja. Umjerena konzumacija alkohola mo┼że imati neke zdravstvene prednosti, ali te┼íka upotreba mo┼że donijeti niz negativnih u─Źinaka za zdravlje.

Ipak, alkohol je prepu┼íteno dr┼żavnim reguliratorima, koji ga nisu dirali jo┼í od kobne 1970. kada je po─Źeo Nixonov rat protiv droge i iznjedrio dr┼żavnu agenciju DEA.

Kao ┼íto smo izvijestili, ovaj rat protiv slobode i marihuane je usmjerena na crnce i “hipije”, koji podr┼żavaju suprotnu kulturu zahtijevaju─çi kraj militarizma.

To razmi┼íljanje o miru i ljubavi iz 1960-tih godina bila je prijetnja establi┼ímentu, jer je pokret rastao na na─Źelu nenapadanja, za razliku od uspona ameri─Źke hegemonije koja je razotkrivena nakon tragedije Vijetnamskog rata.


Psihodelici i kanabis su bili integralni u razmišljanjima o nenapadanju i miru, i oni su bili meta eliminacije, dok je alkohol bio zanemaren od strane zakona.

To je bio savr┼íen po─Źetak da nam znanost poka┼że za┼íto je to tako.

U novoj studiji koja je objavljena u ─Źasopisu Psychopharmacology, istra┼żiva─Źi su istra┼żivali “akutne u─Źinke alkohola i kanabisa na subjektivnu agresiju kod konzumenata alkohola i kanabisa.”

Rezultati su potvrdili ono što se odavno sumnjalo, a to da alkohol olakšava agresivne osjećaje kod teških konzumenata alkohola, dok su agresivni osjećaji smanjeni kod redovnih konzumentata kanabisa.

Nakon suzdr┼żavanja od alkohola i marihuane samo jedan tjedan, ispitanici su “primili jednu dozu alkohola i placeba ili kanabisa i placeba”.

Subjektivna agresija je mjerena prije i nakon izlaganja upotrebom poznatih metoda ispitivanja, i sekundarno, gledaju─çi razine testosterona i kortizola.

“Intoksikacija alkoholom pove─çala je subjektivno agresivnost, dok je kanabis smanjio subjektivnu agresiju nakon izlaganja.”

Studija je stra┼ían podsjetnik da je rat protiv droge prepun negativnih posljedica, kao u ovom slu─Źaju, gdje je nedvojbeno uz po pomo─ç marihuane ugu┼íena sklonost nenapadanju u dru┼ítvu kako je militarizam postao ugra─Ĺen u ameri─Źku psihu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,