Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Eksplozija potresla Olimpijski stadion u Riju samo par dana prije početka igara

Eksplozija potresla Olimpijski stadion u Riju samo par dana prije početka igara

olimpijske-igre-rioKontrolirana eksplozija je potresla Olimpijski stadion u Riju par dana prije ceremonije otvaranja Olimpijade 2016.

Policija je pronašla sumnjivu kutiju za alat u nedjelju na stadionu Maracana dok su trajale probe za ceremoniju otvaranja.

Kako je Express.co.uk izvjestio, kontrolirana eksplozija izazvala je ozbiljnu zabrinutost u svezi sigurnosti sportaša i gledatelja podjednako na Olimpijskim igrama u Riju, zajedno sa ceremonijom otvaranja koja počinje za samo pet dana.

Igre su preplavile strane kontroverze zbog straha za sigurnost sportaša i onih koji će ih gledati na licu mjesta.

U travnju, novoizgrađena biciklistička staza – koji je izgrađena kao projekt za igre – srušila se i ostavila dvoje mrtvih.

Prošli tjedan, nasilnik je ugasio olimpijsku baklju, i taj događaj je bacio sjenu na daljnju vjerodostojnost i sposobnost Brazila za organizaciju igara.

Jučer je australski tim bio žrtva krađe u njihovim stanovima koji su pod visokim sigurnosnim mjerama.

Lopovi su dobili pristup do njihovih soba te su ukrali dva laptopa i nekoliko majici kratkih rukava, dok je ekipa morala otići van sljedeći evakuaciju zbog protupožarnog alarma.

Na kraju, kada pogledamo, najavljivali su i napade u Francuskoj za vrijeme europskog nogometnog prvenstva, pa se nije ništa desilo. Nadajmo se da će tako i ostati u Riju.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,