Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pentagon je objavio da će u 2035. godini Novi Svjetski Poredak uništiti Ameriku

Pentagon je objavio da će u 2035. godini Novi Svjetski Poredak uništiti Ameriku

amerika-turizamPentagon je objavio izvješće u kojem se navode datumi i vremenski tok za najavljujući Novi Svjetski Poredak širom svijeta

Prema Pentagonovom istraživanju, do 2035. godine SAD se više neće biti smatrati svjetskom velesilom jer će Rusija i Kina preuzeti SAD u smislu vojne i ekonomske moći.

U samo 20 godina, SAD i njegovi saveznici će živjeti u svijetu u kojem će oblikovanje globalnog poretka na način na koji se to radi od kraja Hladnog rata, biti sve teže, ako ne i nemoguće, Pentagonov Tehnički Information Center (DTIC), je upozorio u svojem novom izvješću.

“Budućnost svjetskog poretka će vidjeti mali broj država s političkom voljom, gospodarskim kapacitetom i vojnim sposobnostima da naprave promjene na račun drugih”, navodi se u radu pod nazivom “Združimo snage u natjecateljskom i poremećenom svijetu.”

“Rastuće sile, uključujući, na primjer države kao što su Kina, Rusija, Indija, Iran, ili Brazil izražavaju sve veće nezadovoljstvo svojim ulogama, pristupom i tijelima unutar trenutačnog međunarodnog sustava”, navodi se.

“Rusija će modernizirati svoje interkontinentalne nuklearne snage na zemlji, zraku i vodi” i iskoristiti operacije za odvraćanje kao što su “brze nuklearne vježbe, letovi bombardera i strateška izviđanje i preleti na teritoriju SAD-a”, predviđaju znanstvenici Pentagona.

Izvješće priznaje da su Rusija i Kina među zemljama koje su nezadovoljne “sa sadašnjim zapadnim poretkom izvedenim iz međunarodnog poretka”.

Rusija, Kina, Indija, i druge, su označene kao “revizionističke države” u izvješću, koje promoviraju druge međunarodne saveze, dok će sve manji resursi Zapada imati utjecaj na washingtonsku dominaciju širom svijeta.

“Iako su naizgled beznačajne danas, organizacije kao što su Šangajska organizacija za suradnju i Euroazijska Ekonomska unija mogu rasti kako će Kina, Rusija, Indija i druge države koristiti ove multinacionalne grupe kako bi preuredili međunarodna pravila u njihovu korist.”

“Demografski i fiskalni pritisci i dalje će izazvati NATO-ov kapacitet i sposobnosti”, upozorava se u radu.

“U Aziji, percepcija smanjene američke posvećenosti može potaknuti sadašnje saveznike i partnere da slijede jednostrane napore modernizacije vojske ili istraživanja alternativnih saveza i partnerstva”.

Međutim, u izvješću Pentagona navodi da se još nisu pojavile “snage ili koalicije vlasti koje se mogu otvoreno suprotstaviti globalnom utjecaju SAD-a i njezinom dosegu”, i tvrdi da će “Sjedinjene Države raditi u svijetu u kojem njihova ukupna gospodarska i vojna moć, njih i njihovih saveznika i partnera, ne može rasti jednako tako brzo kao kod potencijalnih konkurenata.”

Veliki broj država “može generirati vojne prednosti lokalno na načine koji odgovaraju ili su čak da budu jače od Združenih snaga i njegovih partnera”, dok će američka tehnološka superiornost “biti asimetrična, nekonvencionalna i hibridna na odgovore prema neprijatelju.”

Ponuda vizije svijeta u 2035., izvješće navodi u zaključku da nije jasno je li SAD “može biti istovremeno vješta u rješavanju spornih normi i uporna u rješavanju poremećaja trenutno planiranih sposobnosti, operativnih pristupa i fiskalnih resursa.”

“Postojat će vremena kada će biti prikladnije upravljati globalnim sigurnosnim problemima, za razliku od poduzimanja skupih napora da ih se cjelovito riješi.”

Moskva je u više navrata negirala navode o tome da ima globalne ambicije, za razliku od onih u SAD-u.

Ranije ove godine, Rusija je donijela novo izdanje svojeg nauka vanjske politike, koji spominje pomak prema multipolarnom i “policentričnom” svijetu.

“Prijelaz na policentričnu arhitekturu treblo bi se idealno temeljiti na interakciji vodećih centara moći”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u travnju. Dodao je, međutim, da on nije bio siguran je li bi to bilo ostvarivo.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,