Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Hillary Clinton obećava da će ubiti sirijskog predsjednika Assada kada pobijedi na izborima

Hillary Clinton obećava da će ubiti sirijskog predsjednika Assada kada pobijedi na izborima

hillary-assadHillary Clinton je obećala da će napasti Siriju i ubiti predsjednika Assada ako bude izabrana za predsjednika SAD-a

Clintonov politički savjetnik je potvrdio da će jedan od prvih prioriteta Hillary Clinton nakon preuzimanja dužnosti biti pomak fokusa u Siriju prema napadima na Assada i orkestriranoj promjeni režima, piše Yournewswire.

Kako Antiwar.com prenosi, Clintonov pomoćnik, bivši šef osoblja Pentagona Jeremy Bash, je inzistirao na činjenici da Assad provodi “ubilački režim”, te da američka vanjska politika mora eskalirati kako rat protiv ISIS-a tako i ovaj novi rat protiv Assada da se oboje maknu “od tamo” u isto vrijeme.

Sirija je bio predmet mnogih rasprava u Obaminoj upravi, kada je Pentagon tražio fokus na ISIS, no sada CIA želi prebaciti fokus isključivo na borbu protiv Assada, a državni tajnik John Kerry sada pregovara s Rusijom da bi proširili rat na sve frontove al-Qaide i al Nusre.

Iako šef osoblja Pentagona Bash nije rekao gdje bi se uklopila teroristička organizacija al Nusra Front, postoji sugestija da bi buduća Clintonova administracija mogla eskalirati napade na obje strane.

Obamina administracija je već stalno eskalira u rat, otkada je počela, sa vrlo malo učinka, a Clintonova politika bila baš upravo to – još više rata.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,