Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Europski parlament ukida sankcije Rusiji jer nemaju nikakav u─Źinak

Europski parlament ukida sankcije Rusiji jer nemaju nikakav u─Źinak

sankcije-rusijaEuropski parlament do┼íao je do zaklju─Źka da sankcije protiv Rusije nemaju svrhu i najvjerojatnije ─çe podr┼żati inicijativu nacionalnih stranaka da ih ukinu, izjavio je vi┼íi francuski parlamentarac Thierry Marijani

Nacionalni i regionalni parlamenti Francuske i Italije odavno pozivaju nacionalne vlade na ukidanje sankcija Rusiji, navodeći da one nanose štetu lokalnom gospodarstvu.

Nedavno je belgijska Narodna stranka izazvala raspravu o europskim sankcijama u prijedlogu za nacionalni parlament.

Vidimo da mnoge ─Źlanice europskih parlamenata po─Źinju shva─çati da antiruske sankcije ne funkcioniraju i nisu u─Źinkovite, rekao je Marijani, ─Źlan odbora za vanjske poslove francuskog parlamenta.

Znam da ─çe drugi parlamenti u Europi podr┼żati prijedlog za ukidanje antiruskih sankcija, rekao je Marijani i dodao da je francuski parlament dao primjer ostatku Europe.

Francuski ministar vanjskih poslova Jean Mark Ero izjavio je pro┼ílog tjedna u Washingtonu da je Pariz voljan postupno ukidati sankcije koje su Rusiji uvedene 2014. godine, po┼íto su oba doma francuskog parlamenta to izglasala po─Źetkom godine.
 
(Fonet)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,