Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Stephen Hawking: Vanzemaljci ─çe nas uni┼ítiti kao koloniju mrava

Stephen Hawking: Vanzemaljci će nas uništiti kao koloniju mrava

hawking-mraviProfesor Stephen Hawking vjeruje da je napredni izvanzemaljski ┼żivot stvaran, ali upozorava ─Źovje─Źanstvo da izbjegava kontakt s njima, navode─çi da napredna izvanzemaljska civilizacija ne bi imala problema sa istrijebeljenjem ljudske rase i da ─Źovjeka mo┼że uni┼ítiti poput kolonije mrava

“Mi mo┼żemo samo pogledati i vidjeti kako se inteligentan ┼żivot mo┼że razviti u ne┼íto ┼íto ne bi ┼żeljeli upoznati.

Vjerujem da bi mogli putovati u masivnim brodovima, nakon ┼íto su iskoristili sve resurse sa svojeg rodnog planeta. Takvi napredni izvanzemaljci mo┼żda bi mogli biti nomadi, koji ┼żele pokoriti i kolonizirati bilo koji planet na kojeg bi nai┼íli”, rekao je profesor Hawking.

Me─Ĺutim, ─Źini se Hawkingova ┼żelja da spozna ─Źinjenicu da li postoji inteligentan ┼żivot negdje drugdje u svemiru, bi bila adut za njegove strahove.

Barem od 2010. godine, Hawking javno govori o svojim strahovima da napredna izvanzemaljska civilizacija ne bi imala problema u uništavanju ili porobljavanju ljudske rase.

Na medijski doga─Ĺaj koji najavljuje novi projekt poku┼íaja otkrivanja postojanja vanzemaljaca, istaknuo je da ljudska bi─ça imaju stra┼ínu povijest maltretiranja, pa ─Źak i pokolja, u ljudskoj kulturi koja je manje tehnolo┼íki napredna – za┼íto bi napredna izvanzemaljska civilizacija koja je gladna resursa – bila druga─Źija?

Za poznatog britanskog teorijskog fizi─Źara, profesora Stephen Hawkinga, izvanzemaljski ┼żivot je stvaran.

Prema Sunday Timesu, profesor Hawking je upozorio da ─çe ljudski kontakt sa vanzemaljcima donijeti propast ljudskog roda koji ┼żivi na Zemlji.

Prema Hawkingu, u svemiru ima 100 milijardi galaksija, a svaka sadr┼żi stotine milijuna zvijezda, i malo je vjerojatno da je Zemlja jedino mjesto gdje se ┼żivot razvio.

Sunday Times citira Hawkinga: “Za moj matemati─Źki mozak, brojevi sami su napravili mi┼íljenje o vanzemaljcima kao savr┼íeno racionalnim. Pravi je izazov otkriti kakvi bi vanzemaljci zapravo mogli biti.”

Profesor Hawking otkrio da zami┼ílja vanzemaljce poput mikroba – jednostavnih ┼żivotinja poput crva, koje su na Zemlji milijunima godina – predvi─Ĺanje da bi se njihov ┼żivot mogao razvili mnogo dalje, pretvaraju─çi ih iz jedne faze u drugu, ba┼í kao i evolucija ljudskog bi─ça.

On smatra da ─çe ─Źovje─Źanstvo biti ┼íokirano, nakon ┼íto se jednom susretnu sa vanzemaljcima.

Hawking je rekao: “Ako nas vanzemaljci ikad posjete, mislim da ─çe to biti ishod poput onog kada je Kristofor Kolumbo prvi put do┼íao u Ameriku, ┼íto nije ispalo jako dobro za Indijance.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,