Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Stephen Hawking: Vanzemaljci će nas uništiti kao koloniju mrava

Stephen Hawking: Vanzemaljci će nas uništiti kao koloniju mrava

hawking-mraviProfesor Stephen Hawking vjeruje da je napredni izvanzemaljski život stvaran, ali upozorava čovječanstvo da izbjegava kontakt s njima, navodeći da napredna izvanzemaljska civilizacija ne bi imala problema sa istrijebeljenjem ljudske rase i da čovjeka može uništiti poput kolonije mrava

“Mi možemo samo pogledati i vidjeti kako se inteligentan život može razviti u nešto što ne bi željeli upoznati.

Vjerujem da bi mogli putovati u masivnim brodovima, nakon što su iskoristili sve resurse sa svojeg rodnog planeta. Takvi napredni izvanzemaljci možda bi mogli biti nomadi, koji žele pokoriti i kolonizirati bilo koji planet na kojeg bi naišli”, rekao je profesor Hawking.

Međutim, čini se Hawkingova želja da spozna činjenicu da li postoji inteligentan život negdje drugdje u svemiru, bi bila adut za njegove strahove.

Barem od 2010. godine, Hawking javno govori o svojim strahovima da napredna izvanzemaljska civilizacija ne bi imala problema u uništavanju ili porobljavanju ljudske rase.

Na medijski događaj koji najavljuje novi projekt pokušaja otkrivanja postojanja vanzemaljaca, istaknuo je da ljudska bića imaju strašnu povijest maltretiranja, pa čak i pokolja, u ljudskoj kulturi koja je manje tehnološki napredna – zašto bi napredna izvanzemaljska civilizacija koja je gladna resursa – bila drugačija?

Za poznatog britanskog teorijskog fizičara, profesora Stephen Hawkinga, izvanzemaljski život je stvaran.

Prema Sunday Timesu, profesor Hawking je upozorio da će ljudski kontakt sa vanzemaljcima donijeti propast ljudskog roda koji živi na Zemlji.

Prema Hawkingu, u svemiru ima 100 milijardi galaksija, a svaka sadrži stotine milijuna zvijezda, i malo je vjerojatno da je Zemlja jedino mjesto gdje se život razvio.

Sunday Times citira Hawkinga: “Za moj matematički mozak, brojevi sami su napravili mišljenje o vanzemaljcima kao savršeno racionalnim. Pravi je izazov otkriti kakvi bi vanzemaljci zapravo mogli biti.”

Profesor Hawking otkrio da zamišlja vanzemaljce poput mikroba – jednostavnih životinja poput crva, koje su na Zemlji milijunima godina – predviđanje da bi se njihov život mogao razvili mnogo dalje, pretvarajući ih iz jedne faze u drugu, baš kao i evolucija ljudskog bića.

On smatra da će čovječanstvo biti šokirano, nakon što se jednom susretnu sa vanzemaljcima.

Hawking je rekao: “Ako nas vanzemaljci ikad posjete, mislim da će to biti ishod poput onog kada je Kristofor Kolumbo prvi put došao u Ameriku, što nije ispalo jako dobro za Indijance.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , ,