Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Angela Markel je propustila milijun najradikalnijih islamista preko granica: Krvavi pohod sjekirom u Bavarskoj 17-godišnjeg afganistanca ‘izbjeglice’! ISIS slavio na internetu

Angela Markel je propustila milijun najradikalnijih islamista preko granica: Krvavi pohod sjekirom u Bavarskoj 17-godišnjeg afganistanca ‘izbjeglice’! ISIS slavio na internetu

bavarska-kartaTri osobe teško su ozlijeđene nakon što je muslimanski muškarac pripadnik ISIS-a sjekirom i nožem napao putnike u vlaku u Njemačkoj, u gradu Wurzburgu. Još jedna osoba zadobila je lakše ozljede, a 14 putnika je u stanju šoka

Na mjesto događaja odmah je došla policija, vatrogasci i Hitna pomoć, a u potragu za napadačem bio je uključen i helikopter.

Lokalni mediji javljaju da je osumnjičeni za napad ubijen pucnjevima iz vatrenog oružja dok je pokušavao pobjeći s mjesta događaja.

Vlak je vozio na relaciji Wurzburg Heidingsfeld – Ochsenfurt.

Službenici su u jutarnjim satima objavili kako je u sobi mladića pronađena zastava Islamske države, piše BBC.

Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, napao je putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, u vlaku koji prometuje između Treuchlingena i Würzburga, a potom je ubijen u okršaju s policijom.

“Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem”, rekao je bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann za javni servis ARD u utorak rano ujutro.

Uzvikivao “Allahu Akbar”

Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika “Bild”, koji je ustvrdio da je napadač pri napadu na putnike uzvikivao “Allahu Akbar” (Alah je velik), Hermann je izjavio kako je “bilo uzvika”. No, pritom nije želio spekulirati o motivu napada, tako da još nije jasno radi li se o islamističkom terorizmu ili nečem drugom.

Afganistanac koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, u zadnje vrijeme je živio kod jedne skrbničke obitelji u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj.

Prošlog četvrtka u francuskom gradu Nici 84 osobe ubijene su u terorističkom napadu koji je počinio francuski državljanin tuniškog podrijetla Mohamed Bouhlel, a odgovornost za napad preuzela je teroristička skupina Islamska država.

Podžavatelji ISIS-a su slavili na internetu ovaj napad:
 


 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,