Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Bill Gates kaže da će do 2050. u Africi živjeti 40 posto ukupnog broja djece u svijetu – i to ga jako brine!

Bill Gates kaže da će do 2050. u Africi živjeti 40 posto ukupnog broja djece u svijetu – i to ga jako brine!

bil-mandelaOBJAVIO DA ĆE NJEGOV DOBROTVORNI FOND U CRNI KONTINENT INVESTIRATI JOŠ 5 MILIJARDI DOLARA

Jedan od osnivača kompanije Microsoft Bill Gates izjavio je prije par dana da će njegova zaklada investirati još pet milijardi dolara u Afriku tijekom narednih pet godina. Da, pogodili ste, ili u cjepiva ili u GMO hranu.

Gates je u Johannesburgu održao godišnje predavanje uoči dana posvećenog Nelson Mandeli, kada se Južnoafrikanci potiču da posvete 67 minuta pomaganju drugima.

Ukoliko svijet ne djeluje u cilju pronalaženja kreativnijih načina da učini pristupačijim prevenciju i terapije za HIV, Gates je upozorio da bi “teško stečen uspjeh u borbi protiv HIV-a u subsaharskoj područja proteklih 15 godina mogao preokrenuti”, s obzirom na visok stupanj nataliteta.

Afrika je u demografskom smislu najmlađi kontinent, rekao je Gates i dodao da se procjenjuje da će do 2050. u Africi živjeti 40 posto ukupnog broja djece na svijetu.

Gates je ocijenio da je Afrika postigla značajan uspjeh u borbi protiv SIDE. Danas polovica od 6,8 ​​milijuna zaraženih u Južnoj Africi prima terapiju.

Gates je rekao da je Fondacija “Bill i Melinda Gates” već uložila više od devet milijardi dolara u Afriku, uglavnom za zdravstvo.

On će sudjelovati na globalnoj konferenciji o AIDS-u, koja počinje u ponedjeljak u Južnoj Africi.

Međunarodni dan Nelsona Mandele, borca ​​protiv aparthejda i prvog demokratski izabranog predsjednika Južne Afrike, obilježava se na dan njegovog rođenja, 18. srpnja.

Tim povodom se svake godine organizira predavanje posvećeno socijalnim problemima, na kojima su govorile istaknute ličnosti, među kojima Bill Gates, Desmond Tutu i Kofi Annan.
 

 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,