Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SLOBODA I DEMOKRACIJA: Nakon pucnjave u Dallasu, policija je počela uhićivati ljude koji kritiziraju policiju na Facebooku i Twitteru

SLOBODA I DEMOKRACIJA: Nakon pucnjave u Dallasu, policija je počela uhićivati ljude koji kritiziraju policiju na Facebooku i Twitteru

ppolicija-drustvene-mrezeU novoj hiper-nervoznoj atmosferi u Americi nakon koje su uslijedila ubojstva pet policajaca u Dallasu, kritički postovi na društvenim medija su odveli veći broj ljudi u zatvor – uključujući i četiri muškarca iz Detroita prošlog vikenda

Iako četiri uhićenika nisu imenovana ili optužena, njihova uhićenja su označila početak opasnog trenda dostojnog svačije pozornosti.

“Znam da je ovo nova tema, ali želim te ljude teretiti za zločine”, rekao je šef Detroitske policije James Craig za Detroit News .

“Naredio sam svojim službenicima da se pripreme nalozi za ove četiri osobe, i mi ćemo vidjeti koje je nedjelo najbolje da se podigne tužba.”

Jedan od muškaraca je napisao u postu na Facebooku, opisujući sada preminulog navodnog ubojicu policajca u Dallas, Micah Johnsona, kao heroja.

“Ti pojedinci na društvenim medijima su prijetnja u svezi osumnjičenog – taj osumnjičeni za nasilni teror, ona je rekao da je ubijeni kriminalac – heroj, to je problem”, Craig tvrdi.

Problematično, možda, ali da li ili ne takav post predstavlja stvarnu, opipljivu prijetnju, to je već za raspravu.

“Svakako, postavljanje takve stvari na društvenim medijima je loša stvar”, rekao je Larry Dublin, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Detroit Mercy. “No, imati loše mišljenje nije nužno zločin. Postoji puno problema u igri ovdje, i mislim da će puno ovisiti o tome što je točno on rekao. “

Policijska uprava diljem zemlje je, razumljivo, na rubu, ali pokretanje rata prema slobodi govora, jer su policajci nervozni bi bio glupo jednosmjerni put zemlje koja se neće biti u mogućnosti iz toga se vratiti.

“Ako netko prijeti da će ubiti predsjednika”, nastavio je Craig, “ta osoba će biti uhićena i procesuiraan. Kako je to drugačije kada netko prijeti da će ubiti bijele policajce? “

“Ja nemam problema da upucam policajca kada me zaustavi u prometu, jer oni nemaju problema da to isto naprave meni”, postao je Jenesis Reynolds, žena iz države Illinois koja je nakon toga uhićena i optužen za nasilničko ponašanje.

“To se treba dešavati češće”, napisao je jedan od četiri navedenih osumnjičenika, u postu kojeg su pratle slike i video.

Drugi čovjek koji je uhićen je napisao: “Vrijeme je za početak rata i na prvom mjestu pucati na policiju.”

Bilo kako bilo, ulazimo u novu fazu američke “slobode govora” koja će kao i ubojstva civila od strane policije, donijeti samo bijes građana i suprotni efekt.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,