Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SLOBODA I DEMOKRACIJA: Nakon pucnjave u Dallasu, policija je po─Źela uhi─çivati ljude koji kritiziraju policiju na Facebooku i Twitteru

SLOBODA I DEMOKRACIJA: Nakon pucnjave u Dallasu, policija je po─Źela uhi─çivati ljude koji kritiziraju policiju na Facebooku i Twitteru

ppolicija-drustvene-mrezeU novoj hiper-nervoznoj atmosferi u Americi nakon koje su uslijedila ubojstva pet policajaca u Dallasu, kriti─Źki postovi na dru┼ítvenim medija su odveli ve─çi broj ljudi u zatvor – uklju─Źuju─çi i ─Źetiri mu┼íkarca iz Detroita pro┼ílog vikenda

Iako ─Źetiri uhi─çenika nisu imenovana ili optu┼żena, njihova uhi─çenja su ozna─Źila po─Źetak opasnog trenda dostojnog sva─Źije pozornosti.

“Znam da je ovo nova tema, ali ┼żelim te ljude teretiti za zlo─Źine”, rekao je ┼íef Detroitske policije James Craig za Detroit News .

“Naredio sam svojim slu┼żbenicima da se pripreme nalozi za ove ─Źetiri osobe, i mi ─çemo vidjeti koje je nedjelo najbolje da se podigne tu┼żba.”

Jedan od muškaraca je napisao u postu na Facebooku, opisujući sada preminulog navodnog ubojicu policajca u Dallas, Micah Johnsona, kao heroja.

“Ti pojedinci na dru┼ítvenim medijima su prijetnja u svezi osumnji─Źenog – taj osumnji─Źeni za nasilni teror, ona je rekao da je ubijeni kriminalac – heroj, to je problem”, Craig tvrdi.

Problemati─Źno, mo┼żda, ali da li ili ne takav post predstavlja stvarnu, opipljivu prijetnju, to je ve─ç za raspravu.

“Svakako, postavljanje takve stvari na dru┼ítvenim medijima je lo┼ía stvar”, rekao je Larry Dublin, profesor na Pravnom fakultetu Sveu─Źili┼íta u Detroit Mercy. “No, imati lo┼íe mi┼íljenje nije nu┼żno zlo─Źin. Postoji puno problema u igri ovdje, i mislim da ─çe puno ovisiti o tome ┼íto je to─Źno on rekao. “

Policijska uprava diljem zemlje je, razumljivo, na rubu, ali pokretanje rata prema slobodi govora, jer su policajci nervozni bi bio glupo jednosmjerni put zemlje koja se ne─çe biti u mogu─çnosti iz toga se vratiti.

“Ako netko prijeti da ─çe ubiti predsjednika”, nastavio je Craig, “ta osoba ─çe biti uhi─çena i procesuiraan. Kako je to druga─Źije kada netko prijeti da ─çe ubiti bijele policajce? “

“Ja nemam problema da upucam policajca kada me zaustavi u prometu, jer oni nemaju problema da to isto naprave meni”, postao je Jenesis Reynolds, ┼żena iz dr┼żave Illinois koja je nakon toga uhi─çena i optu┼żen za nasilni─Źko pona┼íanje.

“To se treba de┼íavati ─Źe┼í─çe”, napisao je jedan od ─Źetiri navedenih osumnji─Źenika, u postu kojeg su pratle slike i video.

Drugi ─Źovjek koji je uhi─çen je napisao: “Vrijeme je za po─Źetak rata i na prvom mjestu pucati na policiju.”

Bilo kako bilo, ulazimo u novu fazu ameri─Źke “slobode govora” koja ─çe kao i ubojstva civila od strane policije, donijeti samo bijes gra─Ĺana i suprotni efekt.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,