Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Psihijatrija u Vrapču poziva Pokemon GO trenere: Unesite živost u bolnicu, ova igrica je ko stvorena za naše pacijente

Psihijatrija u Vrapču poziva Pokemon GO trenere: Unesite živost u bolnicu, ova igrica je ko stvorena za naše pacijente

vrapce-pokemonPokemon GO manija je zahvatila svijet, a polako, ali sigurno dolazi i u Hrvatsku, i to baš u psihijatrijsku bolnicu Vrapče

Svjetski mediji izvještavaju o zabranama u gradskim, kulturnim i državnim institucijama koje se nimalo ne vesele navali igrača ove planetarno popularne igrice.

Nakon zabrane Muzeja holokausta u Washingtonu, i muzej sjećanja u Auschwitzu je također odlučio zabraniti igranje igrice na prostoru logora pa su zamolili da se prostor ukloni s Pokemon mape.

Zbog toga smo odlučili istražiti kakvo mišljenje hrvatski muzeji, crkve i bolnice imaju o ovom fenomenu te jesu li spremni na moguću navalu Pokemon trenera na njihove adrese.

“Nismo još imali slučajeva s igračima, ako se budu skupljali u dnevnim satima neće nam smetati. No, ako se manija proširi pa se ljudi budu masovno skupljali u večernjim satima, iza 22 sata i kasnije, morat ćemo ih zamoliti da se udalje jer je takvo pravilo u muzeju i inače”, kažu nam iz Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Kontaktirali smo i zagrebački Prirodoslovni muzej iz kojega vide i pozitivne strane invazije igrača. “Nažalost, još nismo imali susret s Pokemon trenerima, ali voljeli bismo da dođu, ne vidimo u tome ništa loše.

Naprotiv, to bi moglo privući još više posjetitelja, dobro je da je muzej na Pokemon mapi. Ipak su Pokemoni samo virtualne životinje, stvorene na primjeru onih pravih, za nas to može imati veoma pozitivan učinak”, kažu prirodoslovci.

Na Facebooku se pojavio humoristični status o navali Pokemon trenera na kliniku Vrapče pa smo kontaktirali i ravnatelja klinike Vladu Jukića da nam kaže ima li istine u tome da se i u krugu bolnice hvataju Pokemoni.

“Mi nismo imali nikakvih neugodnost, nisam čuo da se netko žalio. Hoće li dolaziti, ne znam, ali nama ne bi smetalo.”

“Mi volimo da mladost unosi živost u krug bolnice, usput mogu pogledati i radove koje izlažu našli bolesnici. Morat ćemo reagirati jedino ako broj igrača bude prevelik pa nam odjednom dođe tisuću ljudi”, kaže nam.

Pošto su u svijetu zabilježeni i veći priljevi igrača u blizinu crkvi i katedala, kontaktirali smo i Zagrebačku nadbiskupiju iz koje kažu da se ipak još nisu susreli s Pokemon slučajevima.
 

 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,