Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NIJE PUTIN JEDINI KOJI TO TVRDI: Parlament Velike Britanije potvrdio da saveznici Amerike financiraju ISIS

NIJE PUTIN JEDINI KOJI TO TVRDI: Parlament Velike Britanije potvrdio da saveznici Amerike financiraju ISIS

parlament-britanijaParlament Velike Britanije izdao je izvje┼í─çe u utorak u kojem se zaklju─Źuje da postoji dovoljno dokaza o raznim ameri─Źkim saveznicima koji financiraju i podr┼żavaju teroristi─Źku organizaciju ISIS

U izvje┼í─çu, objavljenom od strane Ministarstva obrane, pokazuje se da je ISIS dobio sredstva iz arapskih Zaljevskih dr┼żava: “Postoji povijesni dokaz o financiranju i donacijama Daesh-u [ISIS] iz Perzijskih Zaljevskih dr┼żava”.

Nadalje, podrazumijeva se da su obiteljske donacije tako─Ĺer bile usmjerene prema ISIS-u, preko nereguliranih Alternativnih vrijednosnih prijenosnih sustava (AVTS).”

Theantimedia.org izvještava:

AVTS uklju─Źuju na─Źine prijenosa novca na globalnoj razini koje uklju─Źuju malo informacija o pojedincima koji su uklju─Źeni u transakciju – primjeri uklju─Źuju open source online valutu Bitcoin.

Ministarstvo obrane navodi kao dokaz incident u rujnu 2014. godine kada obavljena slu┼żbena transakcija bila sankcionirana od strane “US Treasury Departmenta”, a koja je primila donaciju od 2 milijuna dolara od zemalja “koje proizlaze iz Zaljeva”.

Odbor navodi u ocjeni financiranja ISIS-a da bi Velika Britanija trebala biti u stanju “pitati te┼íka pitanja o bliskim prijateljima” Amerike, kada se raspravlja o tome kako su donacije dosegle militantnu skupinu koja je bazirana u Siriji i Iraku.


U izvje┼í─çu se zaklju─Źuje da je ISIS stavljen pod veliki financijski pritisak nakon produljene me─Ĺunarodne kampanje koja je prisilila grupu da se okrene “gengsterizmu i reketu” za novac.

U izvje┼í─çu se tvrdi da su pad cijene nafte i zra─Źni napadi na ISIS u Siriji i Iraku smanjili sposobnost grupe za rad, me─Ĺutim, najkontroverzniji dio je nesumnjivo dio o donacijama.

Ministarstvo obrane je kazao kako su Turska, Saudijska Arabija, Kuvajt i Katar odigrali “va┼żnu ulogu” u anti-ISIS koaliciji, ali du┼żnosnici iz ministarstva vanjskih poslova su rekli da “neke vlade u regiji mo┼żda nisu sprije─Źile pristizanje donacija ISIS-u.”

Po pitanju arapske kraljevske obitelji koja je na neki na─Źin uklju─Źena – izravno ili neizravno – u financiranju ISIS, re─Źemo je u odboru: “Te┼íko je s nekim od ovih zemalja da znamo to─Źno ─Źija vlada financira teroriste, i kada se radi o kraljevskim obiteljima, bogatim prin─Źevima i sli─Źnim stvarima”.

Turska, Zaljevske zemlja zanijekale su financiranje ISIS-a

Zaljevske dr┼żave i Turska su u vi┼íe navrata demantirale tvrdnje da financiraju ISIS i branili svoje postupke ukazuju─çi na njihovu ulogu u me─Ĺunarodnoj koaliciji koja nastoji pobijediti ovu teroristi─Źku grupu.

U izvje┼í─çe se navodi ─Źinjenica da je Saudijska Arabija onemogu─çila svojim gra─Ĺanima da financiraju ISIS u o┼żujku 2015.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,