Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NATO STRIJEPI OD NOVOG RUSKOG ORUŽJA: Strateški bombarder lansirat će nuklearne rakete iz svemira!

NATO STRIJEPI OD NOVOG RUSKOG ORUŽJA: Strateški bombarder lansirat će nuklearne rakete iz svemira!

RUSKI-BOMBARDERRusi razvijaju nadzvučni strateški bombarder sposoban za lansiranje nuklearnih bojnih glava iz svemira, rekao je jučer potpukovnik Aleksej Solodovnikov za RIA Novosti

Prototip ruskog bombardera bit će spreman za testiranje do 2020. godine, tvrde njegovi dizajneri.

Zapovjednik ruskih Strateških vojnih snaga (SMF), pukovnik Sergej Karakajev, ranije je kazao da su prva testiranja mlaznog motora za ovu eksperimentalnu letjelicu već obavljena.

Očekuje se da će motor biti predstavljen na izložbi vojne tehnologije koja će se održati od 6. do 11. rujna u okolici Moskve.

“Ideja je da bombarder poleti iz vojne zrakoplovne baze i patrolira ruskim zračnim prostorom. Na zapovijed Moskve letjelica se diže u svemir, ispali nuklearne projektile i zatim se vraća u matičnu bazu”, rekao je Solodovnikov za RIA Novosti.

Dodao je da će bombarder biti vrlo sposoban te da će mu trebati svega sat do dva da dosegne bilo koje mjesto na planetu letom kroz svemir.
 

 
(net.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,