Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SIN OSAME BIN LADENA OBEĆAO: Osvetit ću se Amerikancima!

SIN OSAME BIN LADENA OBEĆAO: Osvetit ću se Amerikancima!

osama-bin-sinSin Osame bin Ladena je zaprijetio SAD-u osvetom za atentat na njegova oca, prenosi al-Qaeda

Hamza bin Laden je objavio audio poruku putem interneta obećavajući da će teroristička organizacija i dalje provoditi teror protiv SAD-a i njihovih saveznika, u govoru pod nazivom “Svi smo mi Osama”.

Independent.co.uk izvještava:

“Mi ćemo vas nastaviti napadati i ciljati vašu zemlju i vaše poslovnice kao odgovor na vaše tlačenje naroda Palestine, Afganistana, Sirije, Iraka, Jemena, Somalije i ostalih muslimanskih zemalja koje nisu preživjele vaše ugnjetavanje”, rekao je Hamza.

“Što se tiče osvete od strane islamske nacije za šeika Osamu, neka mu se Allah smiluje, to nije osveta za Osamu, već je to osveta za sve one koji su branili islam”.

Osama bin Laden je ubijen u svom pakistanskom skrovištu od strane američkih komandosa u 2011. godini, što je bio velik udarac za militantnu skupine koja je provela napad 11. rujna.

Dokumenti pronađeni u bin Ladenovom skrovištu i objavljeni od strane SAD prošle godine navode da su njegovi pomoćnici pokušali ujediniti militantnog vođu sa Hamzom, koji je držan u kućnom pritvoru u Iranu.

Hamza, danas u svojim srednjim dvadesetim godinama, bio je na očevoj strani u Afganistanu prije napada 11. rujna 2001. i proveo neko vrijeme s njim u Pakistanu nakon američke invazije na Al-Qaidu koja se tamo nalazila, prema Institutu Brookings.

Predstavljen od strane novog šefa organizacije Ayman Al-Zawahirija u audio poruci prošle godine, Hamza je pružio odlučnu mladu snagu za grupu čiji su se stariji lideri mučili inspirirati militanate diljem svijeta od strane ISIS-a.

“Hamza je dao novo lice Al-Qaidi, onaj koji se izravno povezuje sa osnivačem grupe (Osamom). On je odlučan i opasan neprijatelj”, kaže Bruce Riedel iz Instituta Brookings. (izvor)

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,