Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin upozorava novinare: ‘Mi idemo prema nuklearnom ratu’

Putin upozorava novinare: ‘Mi idemo prema nuklearnom ratu’

putin-ociVladimir Putin je izdao veliko upozorenje svjetskim medijima, rekavši da svijet ide na put koji bi mogao dovesti do nuklearnog rata

Govoreći sa stranim novinarima na Međunarodnom gospodarskom forumu u St Petersburgu 17. lipnja, Putin je naveo zašto on misli da je rat između Rusije i Zapada neizbježan.

Putin se okomio na novinare koji ponavljaju laži i dezinformacije koje su im dostavile Sjedinjene Države o njihovim sustavima anti-balističkih raketa koji se grade u istočnoj Europi. On je istaknuo da je još od iranskog nuklearnog sporazuma, tvrdnja da sustav služi za zaštitu od iranskih raketa – bila izložena kao laž.

Novinari su obaviješteni da će u roku od nekoliko godina, kako je Rusija predvidjela, SAD moći proširiti raspon raketnih sustava za 1000 km. U tom trenutku, ruski nuklearni potencijal, a time i nuklearna ravnoteža između SAD-a i Rusije, bit će stavljena u opasnost.

Putin je potpuno izgubio strpljenje s novinarima, optužujući ih da lijeno pomažu ubrzavanju nuklearnog sukoba ponavljanjem američkue propagande.

On je praktički molio zapadne medije, za dobrobit svijeta, da promijene svoju retoriku:

“Znamo iz godine u godinu što će se dogoditi, a oni također znaju da mi znamo. To je zato što novinari prodaju “bajke” samo da bi prodali vijesti, a proširuju laži građanima svojih zemalja.

Vi ljudi pak ne osjećate osjećaj predstojeće opasnosti – to je ono što me brine. Kako ne shvaćate da je svijet povučen u nepovratnom smjeru? Dok se pretvaraju da se ništa ne događa. Ja ne znam više kako doći do vas.”

Da li itko u smetlištu odvratnih zapadnih medija ima savjest? Da li oni imaju čak dovoljno intelekta da bi shvatili što je Putin je rekao – da oni pomažu da započne Treći svjetski rat na planeti?
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , ,