Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Adidas će zaraditi 2.5 milijardi € od EURO 2016, a vi ćete zaraditi slom živaca

Adidas će zaraditi 2.5 milijardi € od EURO 2016, a vi ćete zaraditi slom živaca

hrvatska-euroNa ovogodišnjem Europskom prvenstvu, devet od dvadeset četiri reprezentacije, nosile su opremu ovog njemačkog proizvođača

Od početka godine, cijena dionice Adidasa narasla je za cca 38 posto.

Prema najnovijim prognozama tvrtke, ove godine, prodaja kopački, majica, lopti i ostale opreme za nogomet, trebala bi dostići 2.5 milijardi eura i time nadmaštii prošlogodišnjih 2.2 milijarde ali i 2.1 milijardu eura prihoda u 2014. godini, kada je Njemački tim, čiji je Adidas bio sponzor, osvojio svjetsko prvenstvo.

Adidas je i ove godine nastavio preko 20 godina dugu tradiciju opremanja sportskih klubova opremom na turnirima. Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, devet od dvadeset četiri reprezentacije, nosile su opremu ovog njemačkog proizvođača.

Očekuje se da, upravo zbog europskog prvenstva koje se ove godine održava u Francuskoj, kao i vrlo efektivnog marketinga, prodaja nogometne opreme dostigne rekordno visoku vrijednost.

Pored toga, Adidas će nastaviti sponzorstvo Njemačkog nogometnog saveza sa 65-70 milijuna eura godišnje. Adidas svjetskog prvaka trenutno sponzorira s 25 milijuna eura, ali se u bitku oko ugovora o sponzorstvu uključio i američki Nike. Ipak, prema najnovijem ugovoru, Adidas će biti taj koji će nastaviti opremati nacionalne timove Njemačke.

Europsko nogometno prvenstvo počelo je prije tri tjedna i trajat će do 10. srpnja. Upravo zbog njega, ovo ljeto je postalo ključna sezona za prodaju opreme, kako Adidasa tako i njegovih konkurenata.
 

 
(index.hr)

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , ,