Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIJELOMNA VIJEST: FBI priznao da je Hillary Clinton prekršila nekoliko zakona, ali da neće podizati optužnice (VIDEO)

PRIJELOMNA VIJEST: FBI priznao da je Hillary Clinton prekršila nekoliko zakona, ali da neće podizati optužnice (VIDEO)

fbi-hillary-optuznicaRavnatelj FBI-a James Comey objavio je rezultate svoje istrage o e-skandalu Hillary Clinton. Rezultati su vrlo predvidljivi, i ništa više od još jednog udarca u zube građana Amerike

Nakon što je priznao da je Clinton prekršila nekoliko zakona, Comey je objavio svoju odluku da je neće sudski goniti. Znači, nevina je!

Istraga je pokazala da je Clinton “iznimno neoprezno” koristila server za elektroničku poštu i da je najmanje 110 e-mailova sadržavalo povjerljive podatke.

Znajući da prijenos “top secret” tajnih informacija na nesiguran poslužitelj u stvari, predstavlja kršenje više zakona, ona je uvelike prekršila ove zakone: 18. američki zakon § 798 i zakon 18 USC 793. I 793 i 798 potpadaju pod širi zakon iz 1917. godine – Zakona o špijunaži.

FBI će predložiti američkom državnom odvjetništvu da ne podiže optužnicu protiv Hillary Clinton nakon jednogodišnje istrage o korištenju privatnog e-mail servera dok je bila državna tajnica, izjavio je u utorak direktor FBI-a James Comey.

Istraga je pokazala da je Clinton “iznimno neoprezno” koristila elektroničku poštu i da je najmanje 110 e-mailova sadržavalo povjerljive podatke, rekao je Comey.

No, FBI je zaključio da “nijedan razuman tužitelj” ne bi podigao optužnicu.

“Iako konačnu odluku donosi državno odvjetništvo, naše je stajalište da u ovom slučaju nema temelja za podizanje optužnice“, rekao je Corney na konferenciji za novinare u Washingtonu.

FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila državna tajnica (2009.-2013.) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Istraga je mjesecima opterećivala njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

Kada se proteklih dana otkrilo da se američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch sastala s Billom Clintonom, bivšim predsjednikom i suprugom Hillary Clinton, republikanci su zatražili ostavku pravosudne dužnosnice.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i da ga je vjerojatno isplanirala Hillary Clinton.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vijesti.rtl.hr,anonews)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,