Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » ZNANSTVENICI PRIZNALI: Nazalno cjepivo protiv gripe je BESKORISNO!

ZNANSTVENICI PRIZNALI: Nazalno cjepivo protiv gripe je BESKORISNO!

nazalni-sprejZnanstvenici su objavili da je nazalno cjepivo protiv gripe (bez igle) gotovo potpuno nedjelotvorno u prevenciji gripe

Program cijepljenja pod nazivom “FluMist” nije pru┼żio nikakvu za┼ítitu protiv gripe za djecu ili odrasle ve─ç nekoliko godina i treba biti zabranjen, prema rije─Źima stru─Źnjaka.

Kao ┼íto je izvijestio NBC News, preporuka lije─Źnicima da ne koriste FluMist cjepivo mo┼że ostaviti lije─Źnike kratke za obi─Źno cjepivo, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti – CDC (┼íto i nije tako lo┼ía stvar, mi vjerujemo).

“Nazalno cjepivo spada u jednu tre─çinu svih cjepiva koja se daju djeci”, rekao je CDC u priop─çenju.

Cjepiva protiv gripe su ve─ç su me─Ĺu najneu─Źinkovitim cjepivima u svijetu, jednostavno zato ┼íto je nemogu─çe napraviti cjepivo protiv gripe koji odgovara cirkuliraju─çim sojevima gripe za jednu sezonu, jer se oni mogu, i ─Źesto, mijenjaju svake godine.

Samo 3 posto cjepiva zapravo djeluje

FluMist koristi ┼żive, ali oslabljene sojeve gripe koji stimulirati imunolo┼íki sustav. Ono se prska izravno na nos. U nekim sezonama je izvje┼í─çeno da je mnogo u─Źinkovitije od cjepiva protiv gripe – danog preko igle.

To o─Źito nije tako. Savjetodavni odbor za praksu imunizacije ispitao je podatke iz posljednjih nekoliko sezona gripe i otkrio da FluMist cjepivo uop─çe nije bilo djelotvorno. CDC je rekao da je sprej FluMist bio djelotvoran samo oko 3 posto ÔÇőÔÇőtijekom posljednje sezone gripe.

“Ova procjena od tri posto procjena da nema za┼ítitne koristi koja se mo┼że mjeriti”, rekao je CDC, dodaju─çi da Agencija nije bila sigurna za┼íto sprej nije bio u─Źinkovit.

“U usporedbi s tim, inaktivirano cjepivo protiv influence (cjepivo protiv gripe) imalo je procjenu u─Źinkovitosti cjepiva od 63 posto protiv bilo kojeg virusa gripe me─Ĺu djecom 2 godine do 17 godina”, rekao je CDC – ┼íto jo┼í uvijek nije velik postotak.


Kao ┼íto se moglo o─Źekivati, proizvo─Ĺa─Ź nazalnog cjepiva FluMist, kompanija MedImmune – u vlasni┼ítvu tvrtke AstraZeneca – osporila je CDC-ova otkri─ça.

“Ovi rezultati pokazuju da je nazalno cjepivo “FluMist Quadrivalentwas” 46-58 posto u─Źinkovito protiv cirkuliraju─çih sojeva gripe tijekom sezone 2015-2016″, stoji u priop─çenju kompanija MedImmune.

Naravno, ako ┼żelite zadr┼żati prodaju cjepivo protiv gripe, onda ─çete osporiti bilo koji istra┼żivanje u kojem se pokazalo da cjepivo ne djeluje, zar ne?

Unato─Ź ─Źinjenici da ova cjepiva nisu u─Źinkovita, CDC me─Ĺutim, – poput robota ili papige – nastavlja preporu─Źivati da se protiv gripe svake godine – svatko cijepi.

Veliku la┼ż koju guraju ─Źak i sa nedjelotvornim cjepiva protiv gripe u svojim sustavima, CDC pomalo zvu─Źi kao propagandni mlin, a ne kao institucija nepristranih znanstvenih istra┼żivanja.

‘Iako ne radi, mi ─çemo ga i dalje prodavati’

“Koliko dobro cjepivo protiv gripe funkcionira (ili njegova sposobnost da sprije─Źi bolest gripe) ovisi iz sezone u sezonu, i mo┼że biti pod utjecajem brojnih ─Źimbenika, uklju─Źuju─çi karakteristike osobe koja se cijepi, sli─Źnost izme─Ĺu virusa cjepiva i cirkuliraju─çih virusa, pa ─Źak i koje cjepivo se koristi”, rekao je CDC.

“CDC ─çe raditi s proizvo─Ĺa─Źima tijekom ljeta kako bi se osiguralo dovoljno cjepiva koja ─çe zadovoljiti potra┼żnju”, dodaje se.

A, s obzirom na generiranje vi┼íe dobiti, kompanija AstraZeneca je objavila da ─çe nastaviti proizvodnju i distribuciju svojeg neu─Źinkovitog nazalnog cjepiva FluMist u drugim zemljama ─Źija populacija vjerojatno nije svjesna njezine neu─Źinkovitosti.

Naravno.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , ,