Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » Zapovjednici američke mornarice će se zapošljavati na temelju njihovih stavova o klimatskim promjenama

Zapovjednici američke mornarice će se zapošljavati na temelju njihovih stavova o klimatskim promjenama

mornarica-casnikAmerički senator je predložio da mornarica zapošljava njihove zapovjednike na temelju njihovih osobnih stavova o klimatskim promjenama

Senator Rhode Islanda, Sheldon Whitehouse, rekao je okupljenima u New Yorku da negiratelji klimatskih promjena rade štetu američkim vojnicima na terenu i da se vojska treba univerzalno pridružiti “Križarskom ratu protiv klimatskih promjena” za dobrobit čovječanstva.

“Problem je u tome da vojska nerado stavlja svoj ​​glas u ovu borbu”, rekao je Whitehouse, u skladu s YouTube videom nedavno objevljenim.

“Ali, to je teško staviti ljude u uniformama ispred Odbora za okoliš i javne radove i reći, znate, ja sam general, ja sam admiral, ja sam šef marinaca, mi vam govorimo”, rekao je Whitehouse.

Whitehouse također tvrdi da tajnik mornarice Ray Mabus počeo ocijenjivati zapovjednike na temelju njihovog znanja o tome kako će globalno zatopljenje utjecati na njihovo zapovijedanje.

“Dakle, ako ste zapovjednik baze Norfolk, baze Newport, ili neke druge baze, vi ste odjedanput na listi osoba koja se procjenjuje kako će zapovjedati kroz rizik od klimatskih promjena”, rekao je on.

“I, za one baze, mornaričke baze posebno, to je zaista stvaran rizik”, rekao je Whitehouse. “Oni su na moru. Porast razine mora može progutati ono što oni čine. To je praktična stvar.”

Predsjednik Barack Obama je rješavanje globalnog zatopljenja učinio velikim dijelom svoje vanjske i vojne politike. Obama se obratio US Coast Guard Academy apsolventima prošle godine da budu spremni za borbu protiv porasta razine mora i ekstremnih vremenskih uvjeta.

“Vi ste dio prve generacije časnika koji su počeli svoju službu u svijetu u kojem su učinci klimatskih promjena tako jasni”, Obama je rekao diplomanata Obalne straže.

“Klimatske promjene će oblikovati naš plan treninga, upravljanja, opremanja i zaštitite naše infrastrukture, danas i dugoročno.”

“Mnogi od naših vojnih objekata su na obali, uključujući, naravno, naše stanice Obalne straže”, rekao je Obama.

Bijela kuća je također objavila jedanaest stranica dokumenta s popisom različitih načina kako će globalno zagrijavanje utjecati na nacionalnu sigurnost. Dokument je upozorio je da vojnici moraju biti spremni za ekstremne vremenske uvjete, porast razine mora, suše, nestašice hrane, nasilne sukobe, klimatske izbjeglice i popis ide dalje.

Državni tajnik John Kerry je također upozorio na probleme nacionalne sigurnosti globalnog zatopljenja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,