Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » USTANAK: Brexit izazvao domino efekt diljem Europe

USTANAK: Brexit izazvao domino efekt diljem Europe

brexit-prosvjedNakon što je prošlog četvrtka izglasan Brexit u Velikoj Britaniji, građani diljem Europe su počeli ustanak protiv svoje vlade, zahtijevajući demontažu europskog projekta

Anketa Ipsos Mori pokazuje da je većina građana u Francuskoj i Italiji traži da njihove vlade održe sličan referendum o izlasku iz EU.

U međuvremenu, više od 40% Šveđana, Poljaka, i Belgijanaca su na istom brodu.

Ali sada, Martin Armstrong primjećuje, Bruxelles je jednostavno otišao predaleko. Oni prelaze liniju krećući se iz ekonomske unije do političke podređenosti Europe.

Sada još osam zemalja želi održati referendume za izlazak iz EU – Francuska, Nizozemska, Italija, Austrija, Finska, Mađarska, Portugal i Slovačka – svi bi mogli otići.

Liderica Nacionalnog Fronta Marine Le Pen je obećala da će održati francuski referendum. Hollande je odbacio Le Penov poziv za refendum danas tijekom njihova sastanka; navodeći sljedeće od strane francuske krajnje desne nacionalne stranke:

“Vidjet ćemo na predsjedničkim izborima (iduće godine) koji kandidati će organizirati referendum.”

Stoga, ako Le Pen izađe kao pobjednik na predsjedničkim izborima sljedeće godine, to znači da je sljedeći glavni igrač izlaska iz EU nakon Njemačke pravi kandidat za izlazak iz EU.

referendum-zemljaOva cijela građanska pobuna u Europi je počela prije otprilike dva mjeseca kada su nizozemski glasači velikom većinom odbacili sporazum Ukrajina-Europska unije. Angela Merkel i Njemačka se sada suočavaju sa plaćanjem dodatnih 3 milijarde eura godišnje proračunu EU-a nakon što je Britanija napusti.

Njemački vladini dužnosnici sada predlažu Britanija “konstruktivne izlazne pregovore” kako bi zadržali davanja koja dolaze na naplatu. Neki sada govore o kvazi-članstvu Velike Britanije nazivajući ju “povezanom zemljom partnerom” kako bi novac tekao i dalje.

Ipak, francuska vlada Hollandea jednostavno to ne razumije. Guverner francuske središnje banke će izvršiti pritisak na britanske banke. Oni uzimaju u obzir čak pomalo i paradoksalno da bi Britanija mogla zadržati privilegije nakon povlačenja iz EU.

Prve Banke se pripremaju očito za premještanje dijela svojih zaposlenika iz Londona na kontinent. Oni očito ne uspijevaju shvatiti da su europske kontinentalne banke one koje su na rubu propasti – ne Britanske.

Talijanski ministri su upozorili u subotu da Europska unija mora promijeniti smjer ili je čeka potpuni slom nakon što su britanski glasovi napustili Uniju. rekao je talijanski ministar financija Pier Carlo Padoan.

“Dvostruka reakcija na Brexit je u tijeku, jedna je financijska, jedna politička. Financijska je barem do sada, ograničena. Ja sam više zabrinut za političku.”

Doista je nezamislivo ono što se događa. I oni brinu da se funta može srušiti? Obratite pozornost na euro.

“Građani Velike Britanije su odlučili odbiti naredbe iz Bruxellesa. Krajnje je vrijeme za Slovačku da napustiti europski ‘Titanik’”, rekla je slovačka narodna stranka.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , ,