Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TAKO SE TO RADI: Rusija provela racije u 14 scijentolo┼íkih crkava zbog sumnje u pranje novca

TAKO SE TO RADI: Rusija provela racije u 14 scijentoloških crkava zbog sumnje u pranje novca

sciontologija-putinDr┼żavni du┼żnosnici u Rusiji su upali u 14 Scijentolo┼íkih crkava u Moskvi u velikoj kampanji protiv pranja novca koja je pokrenuta od strane vlade

Federalna slu┼żba sigurnosti (FSB) zaplijenila dokumente koji mogu baciti svjetlo na nezakonite financijske poslove Scientolo┼íke Crkve u Rusiji.

Rt.com izvještava:

Istovremene racije u dva grada pratile su sudsku odluku iz studenog 2015. u Moskvi koja je donijela odluku da Scijentolo┼íke crkve nisu u skladu sa saveznim zakonima o slobodi vjere, kao i da koriste svoj “brand” za financijsku dobit.

Zakonodavni organi potpomognuti od strane Ministarstva pravosu─Ĺa, rekli su da je Scijentolo┼íka crkva registrirala svoje ime kao za┼ítitni znak, i ne mo┼że se nazvati i priznati kao vjerski entitet.

Kao ┼íto je ruski sud zabranio aktivnosti podru┼żnice u Moskvi, organizacija je zaprijetila da ─çe se ┼żaliti na odluku tvrde─çi da to kr┼íi prava njezinih ─Źlanova.

Racije su provedena u sklopu teku─çe istrage navodnih aktivnosti pranja novca ove organizacije, a posebno jednog ─Źlana zajednice, koji je optu┼żen za prijevaru sa nekretninama, koji je iznosila 130 milijuna rubalja (2 milijuna dolara), prema izvorima RIA-e.

U potrazi za vi┼íe dokaza o financijskom poslovanju grupe, Federalna slu┼żba sigurnosti je provela istodobno pretra┼żivanje na 14 adresa u Moskvi i St. Petersburgu.

Tijekom pretresa, sigurnosne slu┼żbe su oduzele “predmete i dokumente” koja potvr─Ĺuju da su agenti Crkve u St. Petersburgu nudili robe i usluge, ┼íto je u suprotnosti ruskom zakonu, rekao je FSB u priop─çenju.


Takva ilegalne aktivnosti, FSB rekao da su provedene na inter-regionalnoj razini. Dok se istraga nastavlja, vlasti su pokrenule kazneni postupak protiv “nezakonite poduzetni─Źke aktivnosti” ─Źlanova Crkve.

Ruske novinske agencije su izvijestile da je ve─çi broj ─Źlanova crkve dovedeno na ispitivanje. Najmanje 10 ─Źlanova je zattvoreno u St. Petersburgu.

Scientolozi dobivaju prihod pru┼żanjem “konzultantske usluge” u podru─Źjima kao ┼íto su obrazovanje, “bez ikakve slu┼żbene registracije”, dakle, izbjegavaju─çi porez, rekao je izvor iz slu┼żbe sigurnosti.

Glasnogovornica Scientolo┼íke Crkve, Natalija Alekseva je osudila na napade, rekav┼íi da su Scientolozi “ogor─Źeni stavom istra┼żnim tijelima.” Predstavnca je naglasila da scientolo┼íka organizacija radi “za dobrobit zemlje”, ┼íalju─çi svoje ─Źlanove da rje┼íavaju socijalne probleme u zemlji.

Scientol┼íoka crkva je osnovana u SAD-u 1954. od strane SF pisca L Ron Hubbard. Tijekom godina, organizacija je privukla bogate i mo─çne, uklju─Źuju─çi i filmske zvijezde Tom Cruisea i John Travoltu.

Organizacija je dobila status vjerske organizacije u SAD-u 1993. godine te je stekla razli─Źite razine priznanja, u┼żivanja status izuze─ça od poreza u cijelom svijetu.

Pogledajte raciju u┼żivo:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,