Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » TAKO SE TO RADI: Rusija provela racije u 14 scijentoloških crkava zbog sumnje u pranje novca

TAKO SE TO RADI: Rusija provela racije u 14 scijentoloških crkava zbog sumnje u pranje novca

sciontologija-putinDržavni dužnosnici u Rusiji su upali u 14 Scijentoloških crkava u Moskvi u velikoj kampanji protiv pranja novca koja je pokrenuta od strane vlade

Federalna služba sigurnosti (FSB) zaplijenila dokumente koji mogu baciti svjetlo na nezakonite financijske poslove Scientološke Crkve u Rusiji.

Rt.com izvještava:

Istovremene racije u dva grada pratile su sudsku odluku iz studenog 2015. u Moskvi koja je donijela odluku da Scijentološke crkve nisu u skladu sa saveznim zakonima o slobodi vjere, kao i da koriste svoj “brand” za financijsku dobit.

Zakonodavni organi potpomognuti od strane Ministarstva pravosuđa, rekli su da je Scijentološka crkva registrirala svoje ime kao zaštitni znak, i ne može se nazvati i priznati kao vjerski entitet.

Kao što je ruski sud zabranio aktivnosti podružnice u Moskvi, organizacija je zaprijetila da će se žaliti na odluku tvrdeći da to krši prava njezinih članova.

Racije su provedena u sklopu tekuće istrage navodnih aktivnosti pranja novca ove organizacije, a posebno jednog člana zajednice, koji je optužen za prijevaru sa nekretninama, koji je iznosila 130 milijuna rubalja (2 milijuna dolara), prema izvorima RIA-e.

U potrazi za više dokaza o financijskom poslovanju grupe, Federalna služba sigurnosti je provela istodobno pretraživanje na 14 adresa u Moskvi i St. Petersburgu.

Tijekom pretresa, sigurnosne službe su oduzele “predmete i dokumente” koja potvrđuju da su agenti Crkve u St. Petersburgu nudili robe i usluge, što je u suprotnosti ruskom zakonu, rekao je FSB u priopćenju.

Takva ilegalne aktivnosti, FSB rekao da su provedene na inter-regionalnoj razini. Dok se istraga nastavlja, vlasti su pokrenule kazneni postupak protiv “nezakonite poduzetničke aktivnosti” članova Crkve.

Ruske novinske agencije su izvijestile da je veći broj članova crkve dovedeno na ispitivanje. Najmanje 10 članova je zattvoreno u St. Petersburgu.

Scientolozi dobivaju prihod pružanjem “konzultantske usluge” u područjima kao što su obrazovanje, “bez ikakve službene registracije”, dakle, izbjegavajući porez, rekao je izvor iz službe sigurnosti.

Glasnogovornica Scientološke Crkve, Natalija Alekseva je osudila na napade, rekavši da su Scientolozi “ogorčeni stavom istražnim tijelima.” Predstavnca je naglasila da scientološka organizacija radi “za dobrobit zemlje”, šaljući svoje članove da rješavaju socijalne probleme u zemlji.

Scientolšoka crkva je osnovana u SAD-u 1954. od strane SF pisca L Ron Hubbard. Tijekom godina, organizacija je privukla bogate i moćne, uključujući i filmske zvijezde Tom Cruisea i John Travoltu.

Organizacija je dobila status vjerske organizacije u SAD-u 1993. godine te je stekla različite razine priznanja, uživanja status izuzeća od poreza u cijelom svijetu.

Pogledajte raciju uživo:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,