Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » McDonalds širom svijeta zatvara još više restorana brze hrane! Samo se na Balkanu otvaraju novi

McDonalds širom svijeta zatvara još više restorana brze hrane! Samo se na Balkanu otvaraju novi

mcdonalds-zatvorenKompanija McDonalds je potvrdila da zatvara 500 dodatnih lanaca širom svijeta zbog zapanjujućeg pada prodaje ovog fast-food giganta

Glasnogovornica McDonalds-a, Becca Hary je potvrdila zatvaranja samo nekoliko dana nakon što je tvrtka povukla svoje podružnice sa Bliskog istoka i iz tri latinoameričke zemalje.

“Važno je imati na umu da, dok imamo neto smanjenje broja restorana [u SAD-u], utjecaj je minimalan u odnosu na 14.000 restorana diljem SAD-a. Mi dosljedno pregledavamo portfelj i donosimo strateške odluke za bolji položaj našeg poslovanja u budućnosti”, rekla je Becca Hary.

U 2015. godini, McDonalds je zatvorio 700 restorana koji su loše radili, prvenstveno u Japanu, SAD-u i Kini – 350 više nego što je planirano – zbog značajnog pada globalne prodaje.

CEO McDonaldsa Steve Easterbrook je obavijestio Wall Street Journalu prošle godine da drastične promjene moraju biti provedene s ciljem poboljšanja financijske borbe McDonaldsa i narušenog ugleda.

“Mislim da postoji glad i zanimanje za naše poslovanje u zagrljaju promjena. McDonaldsov upravljački tim željno je usmjeren na brže djelovanje u današnjim potrošačkim potrebama, očekivanja i na konkurentnom tržištu.”

McDonalds je završio 2015. s 36,525 otovorenih restorana diljem svijeta, što je oko 267 više od 2014.

Ipak, činjenica je da se McDonalds bori da preživi. The Washington Post izvještava:

Svaki put kada je McDonalds objavio koliko novca zarađuje, tvrtka je bila prisiljena podijeliti neugodnu istinu: Amerikanci jedu manje svojih hamburgera, pilećih nuggetsa i pomfrita.

Rutina je postala tako dosljedno depresivna da je McDonalds u potpunosti odlučio prestati dijeliti mjesečne podatke o performansama.

Nakon ovog videa nećete nikada više jesti McDonalds pomfrit:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , ,