Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » AMERIKA SE NAORUŽAVA NAKON MASAKRA U ORLANDU: Za tjedan dana samo 1 online trgovina je prodala čak 30.000 pušaka! (VIDEO)

AMERIKA SE NAORUŽAVA NAKON MASAKRA U ORLANDU: Za tjedan dana samo 1 online trgovina je prodala čak 30.000 pušaka! (VIDEO)

pistolj-amerika-oruzjeVeoma je lako u Americi doći u posjed neke vrste oružja, a osobama s terorističkih lista nije zabranjeno da isto nabavljaju oružje

Nakon napada u Orlandu u kome je poginulo 49 ljudi, a 53 osobe su ranjene, svijet vodi borbu kako bi se upostavila bolja i jača kontrola oružja. Međutim, u međuvremenu je na jednoj online stranici za prodaju oružja prodano čak 30.000 AR-15, i to samo za tjedan dana!

Vlasnik jedne lovačke radnje Tom Engl je rekao za tamošnje medije da je njegova online prodavnica koja ima inventar od 300.000 do 400.000 vrsta oružja, ispraznila svoje police za tjedan dana od maskara.

Bez obzira na ove činjenice, američki Senat je odbacio 4 amandmana o kontroli naoružanja, koji su imali za cilj ograničavanje kupnje oružja, uključujući nadzor osumnjičenih terorista.

Još jedna šokantna činjenica je uznemirila svjetsku javnost, a to je da čak 5 milijuna Amerikanaca ima AR-15, prema Nacionalnoj streljačkoj sportskoj federaciji. Oružje za napad nije bilo legalno 1994. godine, ali Kongres ovaj zakon nije obnovio 2004. godine.

AR-15 nije obično oružje. Ono predstavlja evoluciju puške američke vojske M16, a košta između 350 i 8.000 dolara.

On je u upotrebi od 1958. godine i iako je poluatomatska, može prouzročiti veliku štetu. Njegova prednost je brzo ispaljivanje više metaka, kao i sposobnost da napuni opet streljivo velikom brzinom.

Ovo i slično oružje je korišteno u 14 masovnih pucnjava u posljednjem desetljeću, a nevjerojatno je da se polovica tih pucnjava dogodila od lipnja 2005. godine.
 

 
Adam Linz je ovim oružjem ubio 26 ljudi, među kojima je najviše bilo djece, u osnovnoj školi prosinca 2012. godine. Ovo je najsmrtonosnija pucnjava u školi u američkoj povijesti.

Također, u kinu u Coloradu je 2012. godine ubijeno 12 osoba, a u San Bernardinu je nastradalo 14 ljudi na isti način.

Pored velike rasprostranjenosti i lake dostupnosti, veliki problem je i što osobe s terorističkih lista također mogu doći do opasnog oružja. Njima kupovina pištolja i pušaka nije zabranjena.

VIDEO: 13-godišnjak ne može u trgovini kupiti alkohol, cigarete, niti čak magazine za odrasle, ali zato može kupiti bilo koje oružje. Pogledajte.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegraf.rs)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,