Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » TEORIJA ZAVJERE: Jeljcinov ministar tvrdi da je plan razbijanja SSSR napisan jo┼í 1974. u institutu kod Be─Źa

TEORIJA ZAVJERE: Jeljcinov ministar tvrdi da je plan razbijanja SSSR napisan jo┼í 1974. u institutu kod Be─Źa

jeljcin-gorbacovMIHAIL POLTORANJIN JE RUKOVODIO KOMISIJOM ZA SKIDANJE OZNAKE TAJNOSTI SA DOKUMENATA KPSS

Mihail Poltoranjin bio je u vladi Rusije u vrijeme Borisa Jeljcina i ministar i jedan od zamjenika premijera.

Potom je postao ┼íef dr┼żavne komisije za skidanje oznake “strogo povjerljivo” sa dokumenata KPSS, uklju─Źuju─çi i one koji se ti─Źu ÔÇőÔÇőraspada Sovjetskog Saveza.

Pro┼íle su godine, a Poltoranjin danas tvrdi: da je klju─Źni dokument s kojim je po─Źeo raspad SSSR – deklaracija kojom je Ruska Federacija 12. lipnja 1990. proglasila svoj suverenitet u okvirima Sovjetskog Saveza – bio napisan znatno ranije. Jo┼í 70-ih godina!

I ne jednostavno “znatno ranije”, ve─ç – da je bio napisan u jednom tajnom institutu pored Be─Źa!

Poltoranjin ─Źak tvrdi da su zakretanje ka Zapadu – koje je ubrzao Mihail Gorba─Źov, a dovr┼íio Jeljcin – isprojektirao jo┼í Jurij Andropov i Aleksej Kosigin.

Poltoranjin precizira da je “nacrt” deklaracije o suverenitetu Rusije napravljen 1974. godine, za vladavine Leonida Bre┼żnjeva, u institutu International Institute for Applied Systems Analysis sa sjedi┼ítem u Laksenburgu kod Be─Źa.

On nagla┼íava da je sve po─Źelo od toga ┼íto su se 1970. sreli tada┼ínji sovjetski premijer Kosigin i ┼íef KGB Andropov da u ─Źetiri oka razmotre “jedan problem”. Poltoranjin, ina─Źe, nagla┼íava da je Andropov bio sin Jevgenje Fleknseina ─Źija je obitelj do 1917. dr┼żala mre┼żu draguljarnica u Moskvi.

Prema njegovim rije─Źima, Kosigin i Andropov su se tada slo┼żili da su najbolje godine SSSR ostale u pro┼ílosti i da treba praviti velike promjene, ─Źak isklju─Źiti iz njegovog sastava Uzbekistan, Turkmeniju, Kirgistan, Tad┼żikistan, Moldaviju, te Armeniju. Drugim rije─Źima: da su planirali Rusiju u─Źiniti samostalnom dr┼żavom.

Poltoranjin posebno ukazuje da su Kosigin i Andropov imali zajedni─Źkog prijatelja – Mihaila Gvi┼íianija, general-potpukovnika NKVD, biv┼íeg zamjenika Lavrentija Berije. A da je Kosigin ─Źak k─çerku Ljudmilu udao za njegovog sina D┼żermena.

Ovo je va┼żno zato ┼íto je Anropov – kako tvrdi Poltoranjin – upravo D┼żermena poslao u Rimski klub u kojem se u to vrijeme nalazio glavni trust mozgova Zapada.

D┼żermen se sa “rimljanima” 1972. dogovorio o osnivanju spomenutog instituta IIAS u Laksenburgu, za koji su kupili lijep zamak koji se jeftino prodavao.

Osniva─Źi tog instituta su postali SSSR i SAD, a u odre─Ĺenoj mjeri i Rimski klub. Potom su suosniva─Źi postali jo┼í i Austrija, Njema─Źka, Brazil i Meksiko.

Poltoranjin ukazuje da su kroz taj institut pro┼íli svi koji su potom bili glavni u Gorba─Źovljevoj Perestrojci, u raspu┼ítanju SSSR i Jeljcinovoj garnituri. Bilo u Laksenburgu ili u u njegovoj sovjetskoj filijali – Institutu Ruske akademije znanosti za sustavne analize.

Filijalom je rukovodio D┼żermen Gvi┼íiani.

Prema onome ┼íto je on “otkopao”, u sastavljanju nacrta budu─çe deklaracije o neovisnosti Rusije sudjelovali su i neki pripadnici Rimskog kluba. Ve─ç nacrt je sadr┼żavao glavnu postavku deklaracije: zakoni Rusije imaju primat nad zakonima SSSR.

Poltoranjin je o svemu napisao knjigu u kojoj je spomenuo i jednu od najstarijih ┼żidovskih organzacija B’nai B’rith, a danas nagla┼íava da je institut kod Be─Źa bio od samog svog po─Źetka povezan ne samo sa njom nego i sa “Komitetom 300″ i Bilderber┼íka klubom.

On posebno nagla┼íava da je taj klub 2006-te ili 2008-me u Kanadi donio odluku o preseljavanju u Europu iz bliskoisto─Źnih, drugih azijskih i afri─Źkih zemalja oko 20 milijuna ljudi.

Poltoranjin tvrdi da su vode─çi bolj┼íevici – sve do Staljinovog preuzimanja vlasti – potkradali vlastitu dr┼żavu.

Otkriva je Lenjin u to vrijeme u ┼ívicarskim bankama ve─ç imao 170 milijuna onda┼ínjih franaka, da je Felix ─Éer┼żinski imao isto toliko, da su po stranim bankama novac dr┼żali i Kamenjev i Zinovjev. A da je Lav Trocki, ─Źiji je ro─Ĺak Abram ┼Żivotovski bio bankar, u jednoj ameri─Źkoj banci imao milijardu dolara, ┼íto je u ono vrijeme bila ogromna suma.

Staljin je sav taj novac – podvla─Źi Poltoeanjin – uzeo silom, vratio ga u zemlju i njime zapo─Źeo industrijalizaciju SSSR. A na taj na─Źin je zemlji osigurao 5 milijardi dolara.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , ,