Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Evo 20 nevjerojatnih razloga zašto je potrebno započeti dan sa toplom vodom i limunom

Evo 20 nevjerojatnih razloga zašto je potrebno započeti dan sa toplom vodom i limunom

limunVoda s limunom ne samo da samo da gasi žeđ bolje od bilo kojeg drugog napitka, nego i hrani tijelo s vitaminima i mineralima koji su potrebni našem organizmu

Limun s vodom može se smatrati najboljim prirodnim energetskim napitkom. Kada se probudimo ujutro, naše tijelo je dehidrirano i ima potrebu za vodom kako bi izbacilo toksine. Drugim riječima, ova domaća “limunada” pomaže da se eliminiraju toksini, regulira pravilan rad bubrega i probavnog trakta prisiljavajući ih da rade što je moguće ravnomjernije.

Evo 20 nevjerojatnih razloga zašto je potrebno započeti dan sa toplom vodom vodom i limunom:

1. Voda s limunom daje tijelu elektrolite koji hidratiziraju vaše tijelo.

2. Limun sadrži kalij, kalcij i magnezij.

3. Voda s limunom je dobro za zglobove, smanjuje bolove u zglobovima i mišićima.

4. Topla voda s limunom pomaže probavi. Limunska kiselina djeluje s drugim enzimima koji lako stimuliraju izlučivanje želučanog soka i probavu.

5. Voda s limunom čisti jetru. Jetra proizvodi više enzima iz vode s limunom nego od bilo koje druge hrane.

6. Sok od limuna stimulira jetru da se oslobodi toksina.

7. Voda s limunom pomaže borbi protiv infekcija respiratornog trakta, upalu grla i upalu krajnika. To je zbog antiinflamatornog svojstva limuna.

8. Topla voda s limunom pomaže reguliranju rada crijeva.

9. Dobra je za vraćanje u normalu metabolizma.

10. Pošto je limun snažan antioksidans, štiti organizam od slobodnih radikala i jača imunološki sustav.

11. Umiruje nervni sustav jer limun sadrži visoku razinu kalija. Depresija i anksioznost su često rezultat niske razine kalija u krvi. Živčani sustav treba dovoljnu količinu kalija osigurati održivi signale srcu.

12. Voda s limunom čisti krv, krvne žile i arterije.

13. Voda s limunom može pri snižavaju krvnog tlaka. Dnevni unos jednog limuna može smanjiti povišeni krvni tlak za 10 posto.

14. Voda s limunom stvara alkalizirajući učinak u tijelu. Čak i ako ste ga popiti prije obroka, ona može pomoći vašem tijelu da održi viši nivo pH. Ako pH viši to se vaše tijelo bolje bori s bolestima.

15. Voda s limunom je dobro za kožu. Vitamin C u limunu pomlađuje našu kožu

16. Voda sa limunom pomaže ublažiti mokraćne kiseline, izgrađena od čega dovodi do boli u zglobovima i gihta.

17. Voda s limunom je koristan za trudnice. Pošto limun prepun vitamina C, on pomaže tijelu da se nosi s virusima. Osim toga, vitamin C pomaže formiranje koštanog tkiva nerođene bebe. Istovremeno, zbog visokog sadržaja kalija, mješavina vode s limuna pomaže u formiranju stanice mozga i živčanog sustava bebe.

18. Voda s limunom ublažava žgaravicu. Za ovo, pomiješajte žličicu limunovog soka u pola čaše vode.

19. Voda sa limunom pomaže kod mršavljenja. Limun sadrži pektinska vlakna, što pomaže da se utomi glad. Studije su dokazale da ljudi koji koriste više alkalnu prehranu, su izgubili težinu brže.

20. Voda sa limunom pomaže kod bolova zuba i gingivitisa.
 
(kurir)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , ,