Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Američki spomenik u državi Georgia: MASONSKI naputak čovječanstvu – treba vas istrijebiti na 500 milijuna

Američki spomenik u državi Georgia: MASONSKI naputak čovječanstvu – treba vas istrijebiti na 500 milijuna

georgia-spomenikDok neki u grantinom spomeniku sagrađenom 1980. godine vide poruke mira i sklada, drugi vide poziv na uspostavljanje elitističke kulture novog svjetskog poretka u kojoj će živjeti samo odabrani

Neka ove stijene budu vodič u novo doba razuma, stoji na granitnom spomeniku u američkoj državi Georgiji. Stijene vodilje, Američki Stonehenge, samo su neki od naziva spomenika koji budi kontroverze od trenutka podizanja.

Sagrađen 1980. brzo se ispostavilo kako je R. C. Christian, čovjek koji se odnekud pojavio i platio njihovu izradu, koristio pseudonimom. No još više od misterioznog nastanka, duhove je uzburkao sadržaj.

Napisi sadrže deset zapovijedi na osam najraširenijih svjetskih jezika, a dio je ispisan i egipatskim hijeroglifima te babilonskim slikovnim pismom. One su zapravo upute za gradnju novog svijeta; kontrolu broja stanovnika, pravednu svjetsku vlast te život u skladu s prirodom.

Dok neki u njima vide poruke mira i sklada, drugi vide poziv na uspostavljanje elitističke kulture u kojoj će živjeti samo odabrani. Poruke se temelje na filozofiji Thomasa Paina, britanskog filozofa iz 18. st. koji je u knjizi “Doba razuma“ iznio temelje dokidanja judeo-kršćanskog sustava vrijednosti.

Dodatni bijes izazvala su nagađanja da su naručitelji sljedbenici Reda ružičastog križa, tajnog društva mistika koje potječe iz srednjovjekovne Njemačke. I pseudonim naručitelja R. C. Christian, prema nekima se odnosi na osnivača reda Christiana Rosenkreuza.

georgia-spomenik-lista


  • Središnja ploča sadrži prorez kroz koji svaki dan točno u 12 prolazi sunčeva zraka. Simbolika proreza nije razjašnjena.
  • Kao i značenje “pravog” Stonehengea, neolitske građevine iz britanskog okruga Wiltshire, spomenik u Georgiji nije objašnen
  • Kroz rupicu na natkrovnoj ploči u svako doba može se vidjeti zvijezda Sjevernjača. Simbolika rupice nije poznata.
  • Miroljubive poruke ispisane na spomeniku nadahnule su i japansku umjetnicu Yoko Ono, koja mu je posvetila pjesmu. U njoj poziva na ljubav, mir i razumijevanje, baš kao i autor zapovijedi.

1. broj stanovnika na zemlji održavajte na 500 milijuna, u ravnoteži s prirodom
2. razmnožavajte se mudro; potičite raznolikost i razvoj zdravog tijela
3. sve ljude svijeta ujedinite jednim, novim jezikom
4. strašću, vjerom i tradicijom vladajte razumno i umjereno
5. štitite pojednce i narode poštenim zakonima i pravednim sudstvom
6. neka svi narodi sudjeluju na međunarodnom sudu gdje trebaju rješavati svoje probleme
7. izbjegavajte brojnu administraciju i sitničave zakone
8. ujednačite osobna prava i socijalne dužnosti
9. cijenite istinu, ljepotu i ljubav tražeći harmoniju s vječnošću
10. nemojte biti rak zemlje, cijenite prirodu
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(24sata.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , ,