Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Ameri─Źki spomenik u dr┼żavi Georgia: MASONSKI naputak ─Źovje─Źanstvu – treba vas istrijebiti na 500 milijuna

Ameri─Źki spomenik u dr┼żavi Georgia: MASONSKI naputak ─Źovje─Źanstvu – treba vas istrijebiti na 500 milijuna

georgia-spomenikDok neki u grantinom spomeniku sagra─Ĺenom 1980. godine vide poruke mira i sklada, drugi vide poziv na uspostavljanje elitisti─Źke kulture novog svjetskog poretka u kojoj ─çe ┼żivjeti samo odabrani

Neka ove stijene budu vodi─Ź u novo doba razuma, stoji na granitnom spomeniku u ameri─Źkoj dr┼żavi Georgiji. Stijene vodilje, Ameri─Źki Stonehenge, samo su neki od naziva spomenika koji budi kontroverze od trenutka podizanja.

Sagra─Ĺen 1980. brzo se ispostavilo kako je R. C. Christian, ─Źovjek koji se odnekud pojavio i platio njihovu izradu, koristio pseudonimom. No jo┼í vi┼íe od misterioznog nastanka, duhove je uzburkao sadr┼żaj.

Napisi sadr┼że deset zapovijedi na osam najra┼íirenijih svjetskih jezika, a dio je ispisan i egipatskim hijeroglifima te babilonskim slikovnim pismom. One su zapravo upute za gradnju novog svijeta; kontrolu broja stanovnika, pravednu svjetsku vlast te ┼żivot u skladu s prirodom.

Dok neki u njima vide poruke mira i sklada, drugi vide poziv na uspostavljanje elitisti─Źke kulture u kojoj ─çe ┼żivjeti samo odabrani. Poruke se temelje na filozofiji Thomasa Paina, britanskog filozofa iz 18. st. koji je u knjizi ÔÇťDoba razumaÔÇť iznio temelje dokidanja judeo-kr┼í─çanskog sustava vrijednosti.

Dodatni bijes izazvala su naga─Ĺanja da su naru─Źitelji sljedbenici Reda ru┼żi─Źastog kri┼ża, tajnog dru┼ítva mistika koje potje─Źe iz srednjovjekovne Njema─Źke. I pseudonim naru─Źitelja R. C. Christian, prema nekima se odnosi na osniva─Źa reda Christiana Rosenkreuza.

georgia-spomenik-lista


  • Sredi┼ínja plo─Źa sadr┼żi prorez kroz koji svaki dan to─Źno u 12 prolazi sun─Źeva zraka. Simbolika proreza nije razja┼ínjena.
  • Kao i zna─Źenje ÔÇťpravogÔÇŁ Stonehengea, neolitske gra─Ĺevine iz britanskog okruga Wiltshire, spomenik u Georgiji nije obja┼ínen
  • Kroz rupicu na natkrovnoj plo─Źi u svako doba mo┼że se vidjeti zvijezda Sjevernja─Źa. Simbolika rupice nije poznata.
  • Miroljubive poruke ispisane na spomeniku nadahnule su i japansku umjetnicu Yoko Ono, koja mu je posvetila pjesmu. U njoj poziva na ljubav, mir i razumijevanje, ba┼í kao i autor zapovijedi.

1. broj stanovnika na zemlji odr┼żavajte na 500 milijuna, u ravnote┼żi s prirodom
2. razmno┼żavajte se mudro; poti─Źite raznolikost i razvoj zdravog tijela
3. sve ljude svijeta ujedinite jednim, novim jezikom
4. strašću, vjerom i tradicijom vladajte razumno i umjereno
5. štitite pojednce i narode poštenim zakonima i pravednim sudstvom
6. neka svi narodi sudjeluju na me─Ĺunarodnom sudu gdje trebaju rje┼íavati svoje probleme
7. izbjegavajte brojnu administraciju i sitni─Źave zakone
8. ujedna─Źite osobna prava i socijalne du┼żnosti
9. cijenite istinu, ljepotu i ljubav tra┼że─çi harmoniju s vje─Źno┼í─çu
10. nemojte biti rak zemlje, cijenite prirodu
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(24sata.hr)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , ,